Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Nakke

ReinsdyrNakke

Reinsdyrnakke selges både med og uten ben. Nakke regnes som koke- og grytekjøtt og er derfor best egnet til kokte retter eller til produksjon av kjøttdeig, også kalt reinsdyrhakk.

Reinsdyr nakke

Reinsdyrnakke med ben kan brukes i oppskrifter opprinnelig beregnet for lammekjøtt med ben, men beregn noe lengre koketid, i hvert fall om det er kjøtt fra voksne dyr (for eksempel fra villreinjakt).

Tilberedning

Kjøttet regnes som kokekjøtt og må trekke i 2-3 timer til kjøttet er så mørt at det slipper bena.

Beregning per person

Til kokte retter og gryteretter bør du beregne 250-350 g kjøtt med ben per person. Har du benfritt kjøtt fra nakke kan du beregne 200 g per person.

Alternative råvarer

Bryst eller bringe av reinsdyr.



Bruk reinsdyrnakke i disse lammeoppskriftene


Aktuelle artikler

  • Braisering

  • Kunsten å koke kjøtt

  • Koke- og grytekjøtt

  • Alt du kan lage med kokekjøtt

  • Tall og fakta om reinsdyrkjøtt


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 27.04.2024 07:36:41