Om oss

MatPrat er kommunikasjonskonseptet til Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap.

Vårt formål er å fremme omsetning av norskprodusert egg og kjøtt, samt bidra til økt verdiskapning for disse råvarene. Dette gjør vi blant annet gjennom å bygge kunnskap om råvarene og formidle råd og inspirasjon til forbrukerne.

Vår markedsføring er generisk, det vil si at vi ikke er knyttet til en merkevare men til en varegruppe. Vi er en merkenøytral aktør som jobber på vegne av hele den norske egg- og kjøttbransjen.

MatPrat finansieres av omsetningsavgiften, en avgift bonden betaler inn til tre omsetningsfond når hun/han leverer produktene sine til foredling og salg. Noen av disse midlene tildeles merkenøytral opplysningsvirksomhet og andre faglige tiltak. Midlene forvaltes av Omsetningsrådet med Landbruksdirektoratet som sekretariat for rådet.

MatPrat er fullfinansiert av den norske egg- og kjøttproduserende bonden, og vi er stolte over å være ambassadører for de fantastiske råvarene som landbruket leverer.

Her finner du årsrapporten for 2016

Her finner du årsrapporten for 2015

Her finner du årsrapporten for 2014


Ledelse

  • Dag Henning Reksnes Direktør

    Dag Henning er utdannet innen samfunnsfag og ledelse og har bakgrunn fra undervisning, avis, offentlig forvaltning, næringsorganisasjoner, kommunikasjonsbyrå, næringsmiddelbransjen, styrearbeid og eget firma. Han har overordnet ansvar for hele OEK og MatPrat.

Stab

  • Jeanette Torp

    2 kokebøker

    Jeanette Torp Organisasjons- og administrasjonssjef

    Jeanette er utdannet Sivilmarkedsfører og har bakgrunn fra marketing, strategi og markedsanalyser i en rekke bransjer. Hun er ansvarlig for økonomi og har et overordnet ansvar for kompetanseutvikling og organisasjonskultur i MatPrat.

  • Trine Thorkildsen

    3 kokebøker

    6 oppskrifter

    Trine Thorkildsen Ernæringsfaglig sjef

    Trine har mastergrad i samfunnsernæring. Hun er ansvarlig for å holde OEK oppdatert på relevant kunnskap innen ernæring, og for å sikre det ernæringsfaglige på kontoret. Trine produserer mat- og ernæringsfaglig innhold til våre egne medier og andre kanaler. Hun har et særlig ansvar for å bidra til forbrukerrettet utvikling av sunn mat ovenfor bransje og handel.

  • Tonje Svalheim

    7 kokebøker

    15 oppskrifter

    Tonje Svalheim Seniorkonsulent konsept og innhold

    Tonje er for tiden ute i permisjon. Tonje er sivilmarkedsfører og har i tillegg en ernæringsutdannelse. Tonje er en ekte matentusiast med bred erfaring i digital kommunikasjon. 

  • Karl Reite Personalsjef

    Karl er utdannet cand mag i realfag med tilleggsutdannelse i administrasjon og ledelse. Han har 10 års undervisningserfaring og 30 år som personalsjef i kommunal forvaltning og kjøttbransjen. Karl håndterer personaladministrative oppgaver, generelle HR spørsmål, jus og avtaleforhold, personalforsikringer og pensjonsordninger.

Marketing

  • Mariann Sletten

    19 kokebøker

    34 oppskrifter

    Mariann Sletten Marketingsjef

    Mariann er for tiden ute i permisjon. Mariann er utdannet i markedskommunikasjon og har bakgrunn fra mediebransjen. Hun har et overordnet ansvar for egne, kjøpte og fortjente medier, i tillegg til konseptutvikling og innovasjon.

  • Hanne Svärd

    9 kokebøker

    4 oppskrifter

    Hanne Svärd Rådgiver egne medier

    Hanne har ansvar for struktur og videreutvikling av våre tekniske løsninger på alle plattformer. Det innebærer nettsider som matprat.no, matstart.no, matbilder.no, farikal.no og mat.no, i tillegg til MatFolket, apper, mobiltjenester, og MatPrat-kampanjer i digitale medier.

  • Ragnhild Kolvereid

    20 kokebøker

    43 oppskrifter

    Ragnhild Kolvereid Rådgiver film

    Ragnhild er utdannet innen ernæring, og er lidenskapelig opptatt av mat, -formidling og visuell kommunikasjon. Hun er ansvarlig for filmproduksjon, og har også hovedansvar for vårt arbeid med reinsdyrkjøtt. Ragnhild prosjektleder kampanjer og produserer matfaglig innhold til egne medier og andre kanaler.

  • Ann-Christin Bru

    13 kokebøker

    93 oppskrifter

    Ann-Christin Bru Rådgiver marketing

    Ann-Christin er utdannet kokk og har en bachelorgrad i kostøkonomi og matvitenskap. Hun har ansvar for publisering av innhold på våre digitale plattformer, med spesielt ansvar for forsiden på matprat.no, for MatFolket og våre egne kampanjesider.

  • Veronica Dånmark Vatn Rådgiver marketing

    Veronica er for tiden ute i permisjon. Veronica har en bachelorgrad i samfunnsernæring og en master i helsefagvitenskap med fordypning i sensorikk. Veronica produserer mat- og ernæringsfaglig innhold og jobber med skolesatsningen mat.no, Instagram og SEO.

  • Christian Kraugerud Søberg Rådgiver sosiale medier

    Christian har bakgrunn fra mediebransjen, statlige direktorat og norsk næringsmiddelkonsern. Han er utdannet innen medievitenskap og film- og fjernsynsvitenskap, og brenner for digital kommunikasjon og matformidling. Christian arbeider med SEO og er ansvarlig for vår kommunikasjon i sosiale medier.

Kommunikasjon og samfunnskontakt

  • Anja Johansen Kommunikasjonssjef

    Anja er leder for avdelingen for kommunikasjon og samfunnskontakt. Denne avdelingen har overordnet ansvar for alt arbeid mot bransje, skole, markedssituasjon, analyser, innsikt, intern og ekstern kommunikasjon. Hun er utdannet innenfor strategisk kommunikasjon og har flere års erfaring på tvers av ulike bransjer.

  • Siv Iren Moe Kommunikasjonskonsulent

    Siv Iren er utdannet tekstforfatter og har en tilleggsutdannelse innen sosiale medier. Hun har blant annet erfaring fra forlagsbransjen og opplysningsvirksomhet. I det daglige har Siv Iren ansvar for skole, internkommunikasjon, og alt pressearbeid inn mot kampanjer. Hun er blant annet hovedkontakt for alle mediehenvendelser.

  • Christian Lund Kommunikasjonsrådgiver

    Christian er utdannet siviløkonom (MA) og har bakgrunn som journalist, kommunikasjonsrådgiver og byråleder. Han har en delt stilling mellom MatPrat og Animalia og har operativt ansvar for all kommunikasjon knyttet til områdene dyrevelferd, bærekraft/klima og helse og ernæring, i tillegg til andre fellesprosjekter.

  • Gunnar Thoen

    4 kokebøker

    Gunnar Thoen Markedsanalytiker

    Gunnar er utdannet innen samfunnsvitenskap og har ansvar for å holde kontoret løpende oppdatert på utviklingen i markedet gjennom innhenting og bearbeiding av markedsinformasjon og innsikt om forbrukere, trender, markedet, produkter, bransje og handel.

  • Anne Cecilie Helene Zondag Samfunnsanalytiker

    Anne er utdannet kultursosiolog og har bakgrunn fra analyseinstitutt som rådgiver og analytiker. Til daglig jobber Anne med å skaffe innsikt om forbruker, samt å holde kontoret oppdatert på viktige samfunnstrender knyttet til mat, miljø, helse og teknologi.

  • Even Nordahl Seniorrådgiver samfunn og bransje

    Even har lang fartstid fra opplysningsvirksomhet, og har bred matfaglig- og markedsfaglig utdanning og -kompetanse. Even har sterk råvare- og verdikjedekunnskap, og jobber med våre satsninger mot bransje og handel for å bidra til forbrukerorientert utvikling.

Innhold

  • Oda Christensen

    6 kokebøker

    35 oppskrifter

    Oda Christensen Innholdssjef

    Oda er utdannet medieviter og har bakgrunn fra avis og restaurantbransjen. Oda har ansvaret for utviklingskjøkkenet og all produksjon av matfaglig innhold til våre egne medier og andre kanaler.

  • Bjørn Teigen Matrådgiver/ egg- og kjøttfaglig ansvarlig

    Bjørn Tore er utdannet Diplompølsemakermester og har ansvaret for å sikre det egg- og kjøttfaglige på kontoret. Han produserer også matfaglig innhold til våre egne medier og andre kanaler.

  • Anette Fjelleng Hansen

    19 kokebøker

    26 oppskrifter

    Anette Fjelleng Hansen Matrådgiver

    Anette er for tiden ute i permisjon. Anette er utdannet kokk og har bachelor i samfunnsernæring. Hun er opptatt av mat og matglede, med et særlig fokus på barn og unge. Anette har en aktiv rolle i på utviklingskjøkkenet og hun produserer mat- og ernæringsfaglig innhold til egne medier og andre kanaler.

  • Cecilie Maske

    7 kokebøker

    11 oppskrifter

    Cecilie Maske Matrådgiver

    Cecilie er utdannet kokk og faglærer i helse, ernæring og miljø. Hun har allsidig erfaring fra restaurantbransjen og fra undervisning. Som matrådgiver har Cecilie en aktiv rolle i utviklingskjøkkenet og produserer matfaglig innhold til egne medier og andre kanaler.

  • Marit Løvbrøtte

    4 kokebøker

    5 oppskrifter

    Marit Løvbrøtte Matrådgiver

    Marit er utdannet markedsfører i tillegg til at hun er faglærer i helse, ernæring og miljø. Marit har et spesielt ansvar for seksjonen MatNyttig, i tillegg til at hun produserer og sender ut nyhetsbrev til våre brukere. Marit produserer matfaglig innhold til våre egne medier og andre kanaler.

  • Britt Marlene Kåsin

    9 kokebøker

    Britt Marlene Kåsin Matrådgiver

    Britt Marlene har en bachelorgrad i samfunnsernæring, og en master helsefagvitenskap med fordypning i kostholdsforskning. Hun har en aktiv rolle i på utviklingskjøkkenet og produserer mat- og ernæringsfaglig innhold til egne medier og andre kanaler. Britt Marlene er spesielt opptatt av sunn hverdagsmat og matglede for både store og små, og har ansvar for innholdet på matstart.no.

  • André Wrengbro Matrådgiver

    André er utdannet kokk og har jobbet på restauranter, innen catering og i offshore-bransjen. Han er lidenskapelig opptatt av mat og matformidling, og arbeider blant annet med å produsere matfaglig innhold til egne medier og andre kanaler.