Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling Kyllinglår

KyllingKyllinglår

Kyllinglår inneholder litt mer fett enn kyllingfilet, og tåler derfor noe tøffere behandling.

Denne kan deles opp i

Kyllinglår

Tilberedning

Stek kyllinglår i ovn på 180 °C i 45-50 minutter. Kyllinglårene kan også brukes i en gryte. Beregn 45 minutters trekketid.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

I stedet for å bruke steketermometer er det enklere å stikke en kniv inn ved lårbenet for å se om kjøttsaften som siver ut er klar. Kyllinglår bør være gjennomstekt, så hvis kjøttsaften er rødlig bør lårene steke litt mer.

Beregning per person

Beregn 1-2 kyllinglår, avhengig av hvilken rett du lager og hva slags tilbehør det er.

Alternative råvarer

I stedet for hele lår kan man bruke overlår, kyllingklubber eller kylling lårfilet.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • En helt på grillen

  • StreetFood fra MatPrat

  • Enkelt med kyllinglår til hverdags


Aktuelle filmer


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

  • Slik håndterer du rå kylling

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 27.04.2024 14:01:11