Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Flat iron steak

StorfeFlat iron steak

Flat iron steak sitter på yttersiden av bogbladet, og er et relativt stort stykke som er delt på langs av en sene. Denne kan skjæres ut enten før eller etter steking/grilling. 

Flat iron steak

Flat iron steak er et mørt og smakfullt stykke som bør serveres medium stekt. Kjøttet bør stekes ved litt svakere varme og over noe lengre tid enn ved tradisjonell biffsteking, da varmen trenger senere inn til kjernen av kjøttet.

Tilberedning

Flat iron steak brunes først raskt i panne, og stekes deretter i ovnen på 125 °C.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

58 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g flat iron steak per person.

Alternative råvarer

Flat iron filet, ytrefilet og mørbrad.


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Valg av magert kjøtt

  • Slik steker du filet og hele stykker


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 27.04.2024 08:45:13