Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Kraftben

StorfeKraftben

Kjøttben fra storfe er ypperlig til å koke kraft på. En god kjøttkraft er et godt utgangspunkt for sauser, supper og gryter.

Kraftbein 

Tilberedning

Vi kan lage lys kraft og brun kraft. I motsetning til lys kraft må ben og knoker brunes først til brun kraft, og deretter koke sammen med forskjellige rotgrønnsaker i opptil flere timer. Når det har kokt i ca. 6 timer siler man kraften gjennom en sikt. Da får du en god kjøttkraft som er et godt utgangspunkt for sauser, supper og gryter.



Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Varmende supper

  • Oppdeling av vilt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 27.04.2024 08:45:25