Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Bankekjøtt

StorfeBankekjøtt

Bankekjøttet er en stor og fin muskel fra låret med mye rent kjøtt. Kjøttet er magert og helt benfritt. Bankekjøtt regnes som koke- og grytekjøtt, og er derfor best egnet til kokte retter eller til produksjon av karbonadedeig.

Bankekjøtt

Av bankekjøtt kan du lage den norske tradisjonsretten bankekjøtt, svensk sjømannsbiff eller gresk stifado. Bankekjøtt selges også saltet.

Tilberedning

Bankekjøtt brunes først raskt i varm panne, og trekkes deretter i vann/kraft i ca. 1 time til kjøttet er mørt. Til bankekjøtt eller sjømannsbiff som er med kjøtt i 1-1,5 cm tykke skiver bør kjøttet trekke i ca. 2 timer.

Beregning per person

Beregn ca. 200 g bankekjøtt per person

Alternative råvarer

I stedet for bankekjøtt kan du bruke enten oksebog eller rundstek.


Aktuelle oppskrifter



Aktuelle artikler

  • Kunsten å koke kjøtt

  • Alt du kan lage med kokekjøtt

  • Valg av magert kjøtt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 27.04.2024 11:57:35