Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Reinsdyrlår

ReinsdyrReinsdyrlår

Reinsdyrlår er ikke noe som er vanlig å finne i butikk, men kan være mulig å spesialbestille i enkelte kjøttforretninger i sesong.

Reinsdyrlår

Reinsdyrlår utvendig

Reinsdyrlår kan brukes til reinsdyrstek med og uten ben, men også til speket reinsdyrlår. Ved speking av reinsdyrlår kan man bruke oppskrift og fremgangsmåte som til fenalår.

I tillegg kan man ved egen innsats dele opp et lår slik at man får både mørbrad, flatbiff, reinsdyrskank og en liten reinsdyrstek til fire personer.

Tilberedning

Brun først reinsdyrsteken i en panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C. Beregn ca. 2,5 times steketid for en stek på 1,5 kg.

Benfri, surret reinsdyrstek kan også tilberedes som grytestek. Brun reinsdyrsteken fint rundt det hele. Stikk et steketermometer i midten av steken, hell over for eksempel vin og buljong, og la den trekke like under kokepunktet i 1-1,5 time. Ta steken ut av gryta og la den hvile i minst 15 minutter før den skjæres opp.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C

Medium: 60-65 °C

Medium pluss: 70 °C

Gjennomstekt: 75 °C

Beregning per person

Beregn ca. 250 g reinsdyrstek med ben per person. For benfri, surret reinsdyrstek beregner vi ca. 200 g stek per person.


Slik tar du ut isbeinet også på reinsdyrlår


Aktuelle artikler

  • Hva er spekemat og spekepølser?

  • Hjemmelaget spekeskinke

  • Utbeining av lammelår


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 27.04.2024 14:17:23