Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Elghakk

Genial gryte

En av påskens store gleder er å ha god tid til å sitte ned rundt spisebordet og nyte maten sammen. Heldigvis er det ikke dermed sagt at vi trenger å tilbringe timevis over grytene!

Planlegging og forberedelser er stikkord. Ved å sette av et par ettermiddager på hjemmekjøkkenet kan flere av middagene gjøres så godt som ferdige og fryses i egnet emballasje. Slik får du frigitt masse tid og energi til andre ting på hytta. Og ikke bare det, du slipper stekos, oppvask og annet søl.

Halvferdig hyttemat

Grytene kan gjøres helt eller halvt ferdig, og så kan du tilsette de siste og avgjørende ingrediensene ved oppvarming. Så lenge det er kuldegrader er oppbevaringen enkel. Sett frossenvarene i en tett kasse på trappa, eller grav et hull i snøen og plasser varene der. Husk å sikre mot dyr, og merk “fryseboksen” med en pinnemarkør for sikkerhets skyld. Husk å finne fram frossenvarene og sette dem til tining.

Lag gryterett

Gryteretter kan lages av alle kjøttslag, og av kjøtt både med og uten bein. Rettene lages vanligvis av kjøtt som trenger litt koketid for å bli mørt. Det finnes mange klassiske gode gryteretter som fårikål, lapskaus, finnbiff, Biff Stroganoff, Boeuf Bourguignon, Gulasj og Coq au vin.

Finnbiff er en god og klassisk gryterett.

Slik gjør du det

 • Skjær beinfritt kjøtt i terninger (ca. 3x3 cm).
 • Hel kylling kan gjerne deles i åtte serveringsstykker.
 • Stek kjøttet i små porsjoner for å få fin stekeskorpe.
 • Ha det over i kraft, buljong eller saus. La det trekke 10-30 minutter for å bli mørt. Tiden avhenger av hvor mørt kjøttet er i utgangspunktet, og størrelsen på terningene.
 • Tilsett grønnsaker mot slutten av koketiden.
 • Jevn eventuelt retten med hvetemel eller maizena.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.

  Flere yummy ideer til deg!

  Andre ting du kanskje synes er interessant

  version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 19.05.2024 00:16:32