Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrskav yakiniku

Reinsdyrskav yakiniku

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g reinsdyrskav
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 stk. vårløk
  • 4 ss rapsolje
  • 4 ts sesamolje
  • 2 ts ristede sesamfrø
  • 2 poser boil in bag jasminris

Yakinikusaus

  • 1 dl japansk soyasaus
  • 4 ss tørr hvitvin eller Mirin
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 632 kcal
Fett 26 g
Protein 31 g
Karbohydrater 67 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Yakiniku er det japanske ordet for å steke eller grille tynne skiver av kjøtt over høy varme. Vi bruker reinsdyrskav eller tynne skiver av reinsdyrstek, og lover en smaksopplevelse!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g reinsdyrskav
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 stk. vårløk
  • 4 ss rapsolje
  • 4 ts sesamolje
  • 2 ts ristede sesamfrø
  • 2 poser boil in bag jasminris

Yakinikusaus

  • 1 dl japansk soyasaus
  • 4 ss tørr hvitvin eller Mirin
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 632 kcal
Fett 26 g
Protein 31 g
Karbohydrater 67 g

Slik gjør du

  1. Begynn med å lage sausen: bland sammen ingrediensene i en liten kjele og la den koke i 2-3 minutter. Sett til side i 5 minutter og sil gjennom en fin sil.
  2. Kok ris etter anvisning på pakken.
  3. Kutt paprika og sjalottløk i tynne skiver.
  4. Mens risen koker: Varm halvparten av oljen i en stekepanne og stek løk og paprika til gyllent. Flytt over på en tallerken.
  5. Varm opp stekepannen på nytt med resten av oljen og sesamoljen. Stek reinsdyrskavet raskt til det endrer farge. Hell over sausen og la kjøttet surre i 2 minutter. Vend inn løk og paprika og la det hele bli gjennomvarmt. Dryss over finsnittet vårløk og ristede sesamfrø og server med den kokte risen.
For mer smak, bytt ut vannet i sausen med sake eller tørr sherry.

Mirin er en japansk risvintype som er en viktig ingrediens i japansk matlaging. Den har lavt alkoholinnhold og relativt høyt sukkerinnhold. Du kan finne Mirin i matbutikker med godt vareutvalg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB12 04.10.2024 23:19:46