Reinsdyrskav med ostesaus og ovnsbakte poteter

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Reinsdyrskav, eller finnbiff, er anvendelig, smakfull og rask mat. Her har vi laget en deilig gryte med masse smak. Å bruke baconost er lurt - den tykner sausen uten bruk av mel. 

Ingredienser

  • 500 g reinsdyrskav
  • 2 ss margarin til steking
  • 150 g frisk sjampinjong i skiver
  • 200 g rosenkål i skiver
  • 2 dl vann
  • 1 beger baconost , 200 g
  • 1 stk grovhakket rødløk
  • 2 stk grovhakket vårløk

  • 12 stk nypotet , evt. amadinepotet

Slik gjør du

  1. Legg skavet på benken en stund så det begynner å tine.
  2. Kok potetene møre. Hell av vannet og trykk dem litt flate med en skje. Legg potetene i en ildfast form og drypp over olivenolje. Krydre med salt og pepper. Stek dem i stekovn i 5-10 minutter på 220 °C til de er gylne.
  3. Varm en stekepanne med litt margarin, og fres det halvtinte reinsdyrskavet i  omganger til den skifter farge. ha det over i en skål og sett til side.
  4. Tilsett mer margarin i pannen og fres sopp og rødløk til det begynner å bli mykt. Tilsett rosenkål og la den frese med noen minutter. Ha i ost og vann, rør forsiktig til osten har smeltet. La sausen småkoke et par minutter, så den tykner litt og rosenkålen begynner å bli mør. 
  5. Vend inn stekt reinsdyrskav og vårløk og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

Server rykende varm med de ovnsbakte potetene. Tyttebær smaker godt til.

Du kan også bruke suovas, skavet røkt reinsdyrkjøtt, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.