Ingredienser

  • 400 g reinsdyrskav
  • 12 stk. nypotet , evt. amadinepotet
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss margarin til steking
  • 150 g frisk sjampinjong
  • 1 stk. grovhakket rødløk
  • 200 g rosenkål
  • 2 dl vann
  • 1 beger baconost , 200 g
  • 2 stk. grovhakket vårløk
Del

Reinsdyrskav med ostesaus og ovnsbakte poteter

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrskav, eller finnbiff, er anvendelig, smakfull og rask mat. Her har vi laget en deilig gryte med masse smak. Å bruke baconost er lurt - den tykner sausen uten bruk av mel. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 400 g reinsdyrskav
  • 12 stk. nypotet , evt. amadinepotet
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss margarin til steking
  • 150 g frisk sjampinjong
  • 1 stk. grovhakket rødløk
  • 200 g rosenkål
  • 2 dl vann
  • 1 beger baconost , 200 g
  • 2 stk. grovhakket vårløk

Slik gjør du

  1. Legg skavet på benken en stund så det begynner å tine.
  2. Kok potetene møre. Hell av vannet og trykk dem litt flate med en skje. Legg potetene i en ildfast form og drypp over olivenolje. Krydre med salt og pepper. Stek dem i stekovn i 5-10 minutter på 220 °C til de er gylne.
  3. Varm en stekepanne med litt margarin, og fres det halvtinte reinsdyrskavet i omganger til det skifter farge. Ha det over i en skål og sett til side.
  4. Tilsett mer margarin i pannen. Del sopp i skiver og grovhakk rødløk. Fres sopp og rødløk til det begynner å bli mykt. Del rosenkål i to og la den frese med noen minutter. Ha i vann og ost- og rør forsiktig til osten har smeltet. La sausen småkoke et par minutter, så den tykner litt og rosenkålen begynner å bli mør.
  5. Vend inn stekt reinsdyrskav og vårløk og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

Server rykende varm med de ovnsbakte potetene. Tyttebær smaker godt til.

Du kan også bruke suovas, skavet røkt reinsdyrkjøtt, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.

Reinsdyrskav med ostesaus og ovnsbakte poteter

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant