Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrskav med ostesaus og ovnsbakte poteter

Reinsdyrskav med ostesaus og ovnsbakte poteter

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav
  • 12 stk. nypotet , evt. amadinepotet
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss margarin til steking
  • 150 g frisk sjampinjong
  • 1 stk. grovhakket rødløk
  • 200 g rosenkål
  • 2 dl vann
  • 1 beger baconost , 200 g
  • 2 stk. grovhakket vårløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 510 kcal
Fett 27 g
Protein 33 g
Karbohydrater 30 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrskav, eller finnbiff, er anvendelig, smakfull og rask mat. Her har vi laget en deilig gryte med masse smak. Å bruke baconost er lurt - den tykner sausen uten bruk av mel. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav
  • 12 stk. nypotet , evt. amadinepotet
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss margarin til steking
  • 150 g frisk sjampinjong
  • 1 stk. grovhakket rødløk
  • 200 g rosenkål
  • 2 dl vann
  • 1 beger baconost , 200 g
  • 2 stk. grovhakket vårløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 510 kcal
Fett 27 g
Protein 33 g
Karbohydrater 30 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server rykende varm med de ovnsbakte potetene. Tyttebær smaker godt til.

Du kan også bruke suovas, skavet røkt reinsdyrkjøtt, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.

Reinsdyrskav med ostesaus og ovnsbakte poteter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB14 19.07.2025 00:17:38