Reinsdyrskav med ostesaus og ovnsbakte poteter

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Reinsdyrskav, eller finnbiff, er et raskt og lettbrukt produkt av reinsdyr. Server skav i en god gryte med rosenkål og ostesaus - og du får et herlig måltid!

Ingredienser

  • 500 g reinsdyrskav
  • 2 ss margarin til steking
  • 150 g frisk sjampinjong i skiver
  • 200 g rosenkål i skiver
  • 2 dl vann
  • 1 beger baconost , 200 g
  • 1 stk grovhakket rødløk
  • 2 stk grovhakket vårløk

  • 12 stk nypotet , evt. amadinepotet

Slik gjør du

  1. Kok poteter møre. Hell av vannet og trykk potetene litt flate med skje. Legg potetene i en ildfast form og stek dem i stekovn i 5-10 minutter på 220 °C.
  2. Surr halvtint finnbiff i en varm stekepanne med margarin. Legg kjøttet til side.
  3. Fres sopp, rosenkål og rødløk. Ha i ost og vann, rør forsiktig til osten har smeltet. Kok til sausen tykner litt. 
  4. Ha i stekt reinsdyrskav og vårløk og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper.

Server reinsdyrskav med ostesaus og ovnsbakte poteter.

Du kan også bruke suovas, røkt reinsdyrskav, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.