Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinskav med kantarell røsti

Reinskav med sopp- og potetrösti

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g reinsdyrskav
  • 1 stk. løk
  • 400 g ferske kantarell
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 600 g potet
  • 2 stilker frisk timian
  • 100 g revet ost
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 50 g friske eller frosne tyttebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 624 kcal
Fett 36 g
Protein 50 g
Karbohydrater 21 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Som en røff pizza uten mel, er denne potetröstien med reinsdyrskav. En skikkelig smak av norske råvarer.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g reinsdyrskav
  • 1 stk. løk
  • 400 g ferske kantarell
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 600 g potet
  • 2 stilker frisk timian
  • 100 g revet ost
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 50 g friske eller frosne tyttebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 624 kcal
Fett 36 g
Protein 50 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Har du ikke ferske kantareller, har du kanskje litt sopp i fryseren du kan bruke. Eller velg annen fersk sopp som aromasopp eller sjampinjonger. Tørket sopp kan også brukes, men bør bløtlegges før de tilberedes.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB13 18.02.2025 22:58:49