Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Tapas

Rettene du bør ha til tapas

Vi gir deg rettene du bør ha til tapas. Velg ut fra årstid, anledning, hva du liker, og kan forberedes i god tid. Tapas er et godt alternativ når du ønsker flere smaker eller enkel fingermat.

Klassisk tapas

Tapas du vil elske

I denne episoden gir Cecilie deg enkle tips til hvordan du kan løfte tapasbordet til nye høyder. Med et overdådig charcuterie som ser (og høres) like godt ut som det smaker, focaccia på grillen, og aioli i mange ulike varianter, får tapasbordet den kjærligheten det fortjener.

Podcast-episode: Tapas du vil elske

Mer klassisk tapas

Tapas på grillen

Smarte tios til planleggingen


SMARTE TIPS TIL PLANLEGGINGEN: 

  1. Velg hvilke tapas som passer for deg, din anledning og ikke minst tidsramme.
  2. Først av alt: Når du lager mat og serverer, så husk å vaske deg på hendene både før, underveis og etterpå.
  3. Ikke lag for mange forskjellige varianter. Velg heller tre forskjellige retter og server heller mye av dem.
  4. Tenk på smak. Ta utgangspunkt i en råvare og tenk på hva som passer til. Prøv deg frem.
  5. Husk å ta en liten rundtur i kjøkkenskapene før du handler. Kanskje du allerede har mange av ingrediensene?
  6. Velg tapas med hensyn til gjestene dine. Er det noen med allergier? Matintoleranse? Noen som ikke spiser kjøtt? Eller skalldyr?
  7. Skriv små skilt ved hver rett. Hva heter retten, hva inneholder den. 

Artikler

Spennende tapas

Deilig brød til tapasen