Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Tapaskjøttboller

Klassisk tapas

Episode 18 - Tapas du vil elske

I denne episoden gir Cecilie deg enkle tips til hvordan du kan løfte tapasbordet til nye høyder. Med et overdådig charcuterie som ser (og høres) like godt ut som det smaker, focaccia på grillen, og aioli i mange ulike varianter, får tapasbordet den kjærligheten det fortjener.


SMARTE TIPS TIL PLANLEGGINGEN: 


  1. Velg hvilke tapas som passer for deg, din anledning og ikke minst tidsramme.
  2. Først av alt: Når du lager mat og serverer, så husk å vaske deg på hendene både før, underveis og etterpå.
  3. Ikke lag for mange forskjellige varianter. Velg heller tre forskjellige retter og server heller mye av dem.
  4. Tenk på smak. Ta utgangspunkt i en råvare og tenk på hva som passer til. Prøv deg frem.
  5. Husk å ta en liten rundtur i kjøkkenskapene før du handler. Kanskje du allerede har mange av ingrediensene?
  6. Velg tapas med hensyn til gjestene dine. Er det noen med allergier? Matintoleranse? Noen som ikke spiser kjøtt? Eller skalldyr?
  7. Skriv små skilt ved hver rett. Hva heter retten, hva inneholder den. 

Spennede tapas