Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Asparges i stekeovn

Topp 6 aspargesretter til tapas

Asparges er en favoritt til mange småretter du finner på tapasbordet. Vi elsker den grønne grønnsaken som smaker både bittert, søtt og litt syrlig. Den smaker av gress og grønt, og i tillegg har den en nøtteaktig smak som vi elsker. 

Tapas-tradisjonen startet opprinnelig med at man serverte en skive spekeskinke over sherryglasset for å holde fluene borte. I dag består tapasbordet av et utall fat med utvalg av småretter med kjøtt, sjømat og grønnsaker.

En av de mest populære grønnsakene til sommertapas er asparges. Den er allsidig og kan serveres sammen med for eksempel skinke, spekeskinke eller bacon. Asparges smaker også godt alene, bare servert med sitron-hollandaise, sitronolje eller spekeskinkesmør.

1. Asparges og parmesanost i spekeskinke

Asparges og parmesanost i spekeskinke er en smakfull smårett når du har lyst på noe godt. Super sommertapas som kan serveres med ferskt brød og rømmedressing.

2. Asparges med glasert bacon

Salt, søtt, sprøtt og godt! Herlig, grønn asparges surret med bacon og glasert med lønnesirup. Perfekt rett på et sommerlig tapasbord. Den kan også serveres som snacks eller som tilbehør til grillmat. 

3. Frisk asparges med sitron-hollandaise

Asparges finnes i både hvit, lilla og grønn variant. Denne retten kan være en flott forrett eller liten rett på tapasbordet. Litt oppskåret skinke eller noen stekte baconbiter er kjempegodt ved siden av.

4. Grillet asparges med sitronolje

Smaken av grønn asparges kan beskrives som «småbitter» med herlige nøttetoner. Asparges er en allsidig grønnsak som passer til mange anledninger, og skal du ha grillmat til middag kan dette være et superdupert alternativ. Overøst med en litt sitronolje blir det nydelig!

5. Ovnsbakt asparges med spekeskinkesmør

Ferske, sprø asparges hører våren til! Bak dem på høy temperatur i stekeovnen, og la en klatt deilig urtesmør med spekeskinke gi ekstra smak. Denne retten kan også tilberedes på grillen til en grilltapas.

6. Frittata med asparges og chèvre

Frittata kan lages ferdig på forhånd, deles i passe store biter og settes fram på fat til sommertapasen. 

Vi har samlet flere småretter du kan servere til sommertapasen.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB14 04.12.2022 07:10:25