Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet asparges

Topp 6 aspargesretter til tapas

Asparges er en favoritt til mange småretter du finner på tapasbordet. Vi elsker den grønne grønnsaken som smaker både bittert, søtt og litt syrlig. Den smaker av gress og grønt, og i tillegg har den en nøtteaktig smak som vi elsker. Her har du 6 tips til våre mest populære aspargesretter til tapas!

Tapas-tradisjonen startet opprinnelig med at man serverte en skive spekeskinke over sherryglasset for å holde fluene borte. I dag består tapasbordet av et utall fat med utvalg av småretter med kjøtt, sjømat og grønnsaker. En av de mest populære grønnsakene til sommertapas er asparges. Den er allsidig og kan serveres sammen med for eksempel skinke, spekeskinke eller bacon. Asparges smaker også godt alene, bare servert med sitron-hollandaise, sitronolje eller spekeskinkesmør. Her 

1. Asparges med parmesanost i spekeskinke

Asparges og parmesanost i spekeskinke er en smakfull smårett når du har lyst på noe godt og en super sommertapas som kan serveres med ferskt brød og rømmedressing.

Asparges og parmesanost i spekeskinke

2. Asparges med glasert bacon

Salt, søtt, sprøtt og godt! Herlig, grønn asparges surret med bacon og glasert med lønnesirup. Perfekt rett på et sommerlig tapasbord. Den kan også serveres som snacks eller som tilbehør til grillmat

Asparges med glasert bacon

3. Frisk asparges med sitron-hollandaise

En flott forrett eller liten rett på tapasbordet! Kok aspargesen til den er såvidt mør, og server den som en lekker forrett sammen med klassisk hollandaise. Om du vil kan du også servere noen tynne skiver spekeskinke til. Litt oppskåret skinke eller noen stekte baconbiter er kjempegodt ved siden av. 

Grønn asparegs med hollandaise

4. Grillet asparges med sitronolje

Smaken av grønn asparges kan beskrives som «småbitter» med herlige nøttetoner og den kler smaken av grill. Grill asparges over direkte varme til de får en gyllen farge, 3-4 minutter. Overøs med litt frisk og god sitronolje og krydre med salt og pepper etter smak. Nydelig på tapasbordet!

Grillet asparges med sitronolje

5. Ovnsbakt asparges med spekeskinkesmør

Bak asparges på høy temperatur i stekeovnen, og la en klatt deilig urtesmør med spekeskinke gi ekstra smak. Du trenger ikke mange grammene spekeskinke for å gjøre smaken på urtesmør til en helt ny opplevelse! Smøret kan også lages i god tid før du skal bruke det, og kan også godt fryses. Form smøret til en pølse og rull det i plastfolie eller matpapir. La det bli temperert før det skal brukes, så kommer smakene tydeligere fram. 

Asparges med spekeskinkesmør

6. Asparges med bolzanosaus

Eller hva med å servere deilig grillet asparges med en klassisk bolanosaus? Sausen kommer fra byen Bolzano nord-øst i Italia. Der serveres den som oftest med friske asparges. Den er til forveksling lik den franske sauce Gribiche og lages som en majones, men med kokte egg. 

Asparges med bolzanosaus

Vi har samlet flere småretter du kan servere til sommertapasen.

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 18.07.2024 17:11:25