Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lakseruller

Lakseruller

Ingredienser

6  porsjoner
  • 150 g røkelaks
  • 2 ss kremost naturell
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 stk. vårløk
  • 0,25 ts revet sitronskall
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss sesamfrø
  • ca. 80 g knekkebrød
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smakfulle, små munnfuller! Lakserull er den perfekte retten på tapasbordet. Deilig, røkt laks fylt med myk ostekrem, servert på sprøtt knekkebrød. Nam!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 150 g røkelaks
  • 2 ss kremost naturell
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 stk. vårløk
  • 0,25 ts revet sitronskall
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss sesamfrø
  • ca. 80 g knekkebrød

Slik gjør du

  1. Legg røkelaksskivene utover på plastfolie i et rektangel. Pass på at skivene overlapper hverandre og dekker hele rektangelet. 
  2. Bland sammen crème fraîche og kremost naturell, Bruk eventuelt en stavmikser eller en håndmikser for å få blandingen myk og jevn. 
  3. Ha i finhakket vårløk, revet sitronskall og sitronsaft, smak til med grovkvernet pepper. Rør alt sammen.
  4. Smør blandingen på lakseskivene. Rull sammen, og stram til folien. Legg rullen i kjøleskap i 20-30 minutter.
  5. Kutt gressløk og bland sammen med sesamfrø. Pakk ut lakserullen og dryss over blandingen på alle sider. 
  6. Skjær i 1-2 cm tykke skiver. Legg skivene på en bit godt knekkebrød. 

Lakseruller

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Tapas du vil elske

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 17.04.2024 00:15:34