Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bakt potet til tapas

Potet med pancetta

Ingredienser

porsjoner

Ca. 2 poteter per porsjon.

  • ca. 500 g småpoteter
  • 80 g italiensk bacon (pancetta)
  • 1,5 dl seterrømme

Urtedressing:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ts hvitvinseddik , evt. sitronsaft
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 2 ss olivenolje

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Små, lune poteter toppet med syrlig rømme og sprø pancetta. Server som en smårett til juletapasen, eller som forrett når du har gjester. Topp med urtedressing for ekstra smak - en skikkelig digg munnfull!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Ca. 2 poteter per porsjon.

  • ca. 500 g småpoteter
  • 80 g italiensk bacon (pancetta)
  • 1,5 dl seterrømme

Urtedressing:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ts hvitvinseddik , evt. sitronsaft
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Topp med litt kvernet pepper, og dryss over litt olje fra urtedressingen før servering.

På utkikk etter flere fristende tapasretter? Sjekk ut vår temaside for tapas, for masse inspirasjon til julebordet eller andre festligeter. 

Bakt potet til tapas

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB14 19.07.2025 01:18:06