Ferske kamskjell på grillen

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Ferske kamskjell er en fantastisk delikatesse. Tilbered dem i skallet på varm grill, og server dem som forrett til noen du er ekstra glad i.

Ingredienser

  • 4 stk friske kamskjell i skallet
  • 50 g smør
  • 1 skive loff eller annet brød
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • revet skall av 12 stk sitron

Slik gjør du

  1. Legg kamskjellene på tørkepapir eller kjøkkenhåndkle på benken med den flate siden opp. Før en spiss, stivbladet kniv inn mellom det flate og det buede skallet med kniveggen fra deg. La kniven gli langs det flate skallet (underskjellet) slik at skjellmuskelen blir skåret løs. Da vil skallet automatisk åpne seg, og du kan forsiktig brekke av underskallet.
  2. Løsne skjellmuskel og gonade (rogn) fra overskjellet med en skje eller kniv og bruk fingrene til å fjerne gjellene (den bruke ringen, kan brukes i kraft).
  3. Skjær forsiktig løs gonaden og skyll skjellmuskel og gonade under kaldt vann. Fjern urenheter og lukkemuskelen, som kan sees som en egen del av skjellmuskelen. Tørk med tørkepapir.
  4. Rengjør overskjellene. Del eventuelt skjellmusklene i to og legg en muskel og en gonade tilbake i hvert skjell.
  5. Bland sammen smør, smuldret brød, kajennepepper, revet ingefær og revet sitronskall. Smak til blandingen med litt salt og pepper. 
  6. Fordel brødblandingen i skjellene, og plasser dem på grillen. Sett på lokk. Skjellene er ferdige på kort tid. Pass godt på, de blir harde og seige om de står for lenge.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.