Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Lammekjøttboller med granatepleglaze

Ingredienser

velg antall porsjoner

Lammeboller:

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss griljermel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,75 stk. finhakket sjalottløk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl finhakket frisk kruspersille
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kanel
  • 1 stk. egg

Granatepleglaze:

  • 0,25 stk. sjalottløk
  • 1 ss olje
  • 2,5 dl granateplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 1 klype salt

  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. granateple
Del

Lammekjøttboller med granatepleglaze

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige og krydrede lammekjøttboller med granatepleglaze er skikkelig kosemat! Server med frisk agurk og gjerne litt granateplekjerner for farge og smak. Supert som en liten koserett.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner

Lammeboller:

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss griljermel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,75 stk. finhakket sjalottløk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl finhakket frisk kruspersille
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kanel
  • 1 stk. egg

Granatepleglaze:

  • 0,25 stk. sjalottløk
  • 1 ss olje
  • 2,5 dl granateplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 1 klype salt

  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. granateple

Slik gjør du

  1. Bland lammekjøttdeig og griljermel i en bolle. Tilsett salt, pepper, løk, hvitløk, urter, krydder og egg. Rull små kjøttboller for hånd.
  2. Fres sjalottløk blank i en stekepanne med olje. Tilsett granateplejuice, honning, balsamicoeddik og salt. Rør alt sammen og la det småkoke til glazen tykner.
  3. Mens glazen reduseres kan du steke kjøttbollene. Stek dem i en middels varm stekepanne med smør til de har fått en fin stekeskorpe. Skru av varmen og stek dem videre på ettervarme i et par minutter, til de er gjennomstekt. Hell over glazen, og bland godt med kjøttbollene.
  4. Skjær tynne strimler av agurk med en ostehøvel, og server sammen med kjøttbollene. Du kan også drysse over litt granateplekjerner ved servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB15 04.12.2022 13:36:14