Lammekjøttboller med granatepleglaze

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Saftige og krydrede lammekjøttboller med granatepleglaze er skikkelig kosemat! Server med frisk agurk og gjerne litt granateplekjerner for farge og smak. Supert som en liten koserett.

Ingredienser

Lammeboller:

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss griljermel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,75 stk. finhakket sjalottløk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl finhakket frisk kruspersille
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kanel
  • 1 stk. egg

Granatepleglaze:

  • 0,25 stk. sjalottløk
  • 1 ss olje
  • 2,5 dl granateplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 1 klype salt

  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. granateple

Slik gjør du

  1. Bland lammekjøttdeig og griljermel i en bolle. Tilsett salt, pepper, løk, hvitløk, urter, krydder og egg. Rull små kjøttboller for hånd.
  2. Fres sjalottløk blank i en stekepanne med olje. Tilsett granateplejuice, honning, balsamicoeddik og salt. Rør alt sammen og la det småkoke til glazen tykner.
  3. Mens glazen reduseres kan du steke kjøttbollene. Stek dem i en middels varm stekepanne med smør til de har fått en fin stekeskorpe. Skru av varmen og stek dem videre på ettervarme i et par minutter, til de er gjennomstekt. Hell over glazen, og bland godt med kjøttbollene.
  4. Skjær tynne strimler av agurk med en ostehøvel, og server sammen med kjøttbollene. Du kan også drysse over litt granateplekjerner ved servering. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.