Lammekjøttboller med granatepleglaze

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Saftige og krydrede lammekjøttboller med granatepleglaze er skikkelig kosemat! Server med frisk agurk og gjerne litt granateplekjerner for farge og smak. Supert som en liten koserett, eller som en liten forrett til juleselskapet. 

Ingredienser

Lammeboller:

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss strøkavring
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 34 stk finhakket sjalottløk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl finhakket frisk kruspersille
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kanel
  • 1 stk egg

Granatepleglaze:

  • 14 stk sjalottløk
  • 1 ss olje
  • 212 dl granateplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 1 klype salt

  • 12 stk agurk
  • 12 stk granateple

Slik gjør du

  1. Bland lammekjøttdeig og strøkavring i en bolle. Tilsett salt, pepper, løk, hvitløk, urter, krydder og egg. Rull små kjøttboller for hånd.
  2. Fres sjalottløk blank i en stekepanne med olje. Tilsett granateplejuice, honning, balsamicoeddik og salt. Rør alt sammen og la det småkoke til glazen tykner.
  3. Mens glazen reduseres kan du steke kjøttbollene. Stek dem i en middels varm stekepanne med smør til de har fått en fin stekeskorpe. Skru av varmen og stek dem videre på ettervarme i et par minutter, til de er gjennomstekt. Hell over glazen, og bland godt med kjøttbollene.
  4. Skjær tynne strimler av agurk med en ostehøvel, og server sammen med kjøttbollene. Du kan også drysse over litt granateplekjerner ved servering. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.