Svinekoteletter med hjemmelaget surkål Kategori Tradisjon Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min En klassiker på norske middagsbord. Koteletter av svin, servert med surkål og brun saus - hjemmelaget selvsagt! Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner 4 stk kotelett av svin 1 ts salt 1 ts kvernet pepper 800 g potet Surkål: 750 g hodekål 2 stk eple 1 ts salt 2 ts karve 21⁄2 dl kjøttkraft 2 ts eddik, 7 % 2 ts sukker 1⁄4 ts pepper Brun saus: 2 ss smør 2 ss hvetemel 1⁄2 l kjøttkraft eller buljong 1⁄4 ts salt 1⁄4 ts pepper Slik gjør du Snitt hodekål fint og kutt eple i båter. Legg kål og epler lagvis med salt og karve i en kjele. Hell på kjøttkraft, kok opp og la det trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom. Smak til med eddik, sukker og pepper. Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Kok poteter. Brun kotelettene i en varm panne i 2-3 minutter på hver side. Dryss på salt og pepper og etterstek i ca. 5 minutter på svak varme. Server kotelettene med hjemmelaget surkål, brun saus og kokte poteter. Server gjerne med rørte tyttebær Kommentarer For å skrive en kommentar må du være logget inn.