Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Elgstek

Elgstek

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg elgstek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin
  • 6 stk. knuste einebær
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 stk. løk
  • 1 skive sellerirot
  • 1 stk. gulrot
  • 5 dl vann

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • ca. 5 dl kraft fra steken
  • 4 skiver brunost
  • 0,5 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Elgstek er en tradisjonsrik søndagsmiddag i mange bygder i Norges land. Elgsteken er lett som en lek å lykkes med! Bruk steketermometer og du er garantert et supert resultat og fornøyde middagsgjester.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg elgstek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin
  • 6 stk. knuste einebær
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 stk. løk
  • 1 skive sellerirot
  • 1 stk. gulrot
  • 5 dl vann

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • ca. 5 dl kraft fra steken
  • 4 skiver brunost
  • 0,5 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Tørk steken med kjøkkenpapir og gni den inn med salt og pepper.
  2. Smelt smør eller margarin i en stekepanne og brun steken fint rundt på alle sider i en stekepanne.
  3. Del løk, selleri og gulrot i biter og legg det i en stor ildfast form. Legg steken over grønnsakene og ha på krydder. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell litt vann i formen.
  4. Sett formen inn i ovnen på 125 °C og stek til termometeret viser 65 °C. Da er steken rosa og medium stekt. Ønsker du den gjennomstekt må den stå til steketermometeret viser 70 °C. La steken hvile minst et kvarter før den skjæres i skiver.
  5. Sil kraften. Ta vare på grønnsakene. Lag saus ved å brune smør og mel i en gryte, spe med kraft og smak til med fløte, brunost og krydder. La sausen koke 5 minutter før servering.

Server elgsteken med grønnsakene fra formen og spe eventuelt på med for eksempel brokkoli og blomkål. Tyttebærsyltetøy og kokte poteter er fast følge til klassisk elgstek. Har du selvplukket sop er det også nydelig til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB14 03.12.2023 17:43:24