Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Elgstek

Elgstek

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg elgstek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1 stk. løk
  • 1 skive sellerirot
  • 1 stk. gulrot
  • 6 stk. knuste einebær
  • 1 ts tørket oregano
  • 5 dl vann

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • ca. 5 dl kraft fra steken
  • 0,5 dl kremfløte
  • 4 skiver brunost
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Elgstek er en tradisjonsrik søndagsmiddag i mange bygder i Norges land. Elgsteken er lett som en lek å lykkes med! Bruk steketermometer og du er garantert et supert resultat og fornøyde middagsgjester.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg elgstek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1 stk. løk
  • 1 skive sellerirot
  • 1 stk. gulrot
  • 6 stk. knuste einebær
  • 1 ts tørket oregano
  • 5 dl vann

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • ca. 5 dl kraft fra steken
  • 0,5 dl kremfløte
  • 4 skiver brunost
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server elgsteken med grønnsakene fra formen og spe eventuelt på med for eksempel brokkoli og blomkål. Tyttebærsyltetøy og kokte poteter er fast følge til klassisk elgstek. Har du selvplukket sop er det også nydelig til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 23.04.2024 15:46:47