Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brun saus

Brun saus

Ingredienser

porsjoner
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 88 kcal
Fett 7.3 g
Protein 1.4 g
Karbohydrater 4.5 g
Jern 0.1 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brun saus passer til kjøttkaker, benløse fugler, kjøttpudding, steik og andre typisk norske retter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 88 kcal
Fett 7.3 g
Protein 1.4 g
Karbohydrater 4.5 g
Jern 0.1 mg

Slik gjør du

  1. Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
  2. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper.
  3. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.

Brun saus hører med når man skal lage kjøttkakemiddag

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB13 24.09.2023 13:56:16