Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brun saus

Ingredienser

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

88 kcal

Energi

7.3 g

Fett

1.4 g

Protein

4.5 g

Karbohydrater

0.1 mg

Jern

Del

Brun saus

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brun saus passer til kjøttkaker, benløse fugler, kjøttpudding, steik og andre typisk norske retter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

88 kcal

Energi

7.3 g

Fett

1.4 g

Protein

4.5 g

Karbohydrater

0.1 mg

Jern

Slik gjør du

  1. Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
  2. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper.
  3. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.

Brun saus hører med når man skal lage kjøttkakemiddag

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB14 31.03.2023 15:07:15