Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulasjsuppe

Ingredienser

  • 400 g flatbiff av storfe i 2x2 cm terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks tomatpuré à 140g
  • 2 ts paprikapulver
  • 4 stk. potet i 3x3 cm terninger
  • 2 stk. rød paprika i biter
  • 0,5 stk. purre i strimler
  • 1 l vann
  • 2 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 ts hele karve frø
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

270.8 kcal

Energi

7.0 g

Fett

27.9 g

Protein

21.0 g

Karbohydrater

7 mg

Jern

Del

Enkel gulasjsuppe

(7)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en enklere variant av Ungarns nasjonalrett gulasj. Denne oppskriften er tilpasset en travel hverdag og er ikke helt autentisk, men er en utmerket erstatning for originalen, og full av gode smaker. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g flatbiff av storfe i 2x2 cm terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks tomatpuré à 140g
  • 2 ts paprikapulver
  • 4 stk. potet i 3x3 cm terninger
  • 2 stk. rød paprika i biter
  • 0,5 stk. purre i strimler
  • 1 l vann
  • 2 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 ts hele karve frø
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

270.8 kcal

Energi

7.0 g

Fett

27.9 g

Protein

21.0 g

Karbohydrater

7 mg

Jern

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Ungarsk gulasj 3a.jpg
Ungarsk gulasj 3b.jpg
Tilsett litt chili hvis du ønsker en sterkere smak på suppen. Har du gjester kan du sette tørket, knust chili på bordet, slik at gjestene kan krydre selv.
Gulasjsuppe kan gjerne serveres med grovt brød. Det vil i så fall øke kalori- og næringsinnholdet.
Ordet gulasj er avledet av det ungarske «gulyás», som både betyr «gjeter» og er navnet på denne deilige, smaksrike kjøttsuppen. Opprinnelig ble suppen laget av gjeterne ute på Pusztaen i Ungarn. I dag finnes det et utall varianter av gulasj, og det er en populær rett i store deler av det østlige Europa.
 

   Ungarsk gulasj 4.jpg
Gulasjsuppen klar til servering. Sett gjerne kjelen rett på bordet eller server i suppetallerkener. 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB11 01.04.2023 02:44:51