Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Ungarsk gulasj 4.jpg

Under 650 Kalorier

Ingredienser

  • 400 g flatbiff av storfe i 2x2 cm terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks tomatpuré à 140g
  • 2 ts paprikapulver
  • 4 stk. potet i 3x3 cm terninger
  • 2 stk. rød paprika i biter
  • 0,5 stk. purre i strimler
  • 1 l vann
  • 2 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 ts hele karve frø
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

270.8kcal

Energi

7.0g

Fett

27.9g

Protein

21.0g

Karbohydrater

7mg

Jern

Del

Gulasjsuppe

(7)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en enklere variant av Ungarns nasjonalrett gulasj. Denne oppskriften er tilpasset en travel hverdag og er ikke helt autentisk, men er en utmerket erstatning for originalen, og full av gode smaker. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g flatbiff av storfe i 2x2 cm terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks tomatpuré à 140g
  • 2 ts paprikapulver
  • 4 stk. potet i 3x3 cm terninger
  • 2 stk. rød paprika i biter
  • 0,5 stk. purre i strimler
  • 1 l vann
  • 2 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 ts hele karve frø
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

270.8kcal

Energi

7.0g

Fett

27.9g

Protein

21.0g

Karbohydrater

7mg

Jern

Slik gjør du

Visste du at: Norsk storfe utnytter lokale ressurser og baserer seg på ca. 90% norskprodusert fôr?

  1. Varm margarin i en kjele og brun kjøttet i flere omganger. Legg det over på en tallerken.
Ungarsk gulasj 3a.jpg
  1. Fres løk og hvitløk i en kjele til løken er myk og blank. Bland inn det ferdigstekte kjøttet. Rør inn tomatpuré og paprikapulver.
Ungarsk gulasj 3b.jpg
  1. Tilsett potet, paprika, purre, vann, buljong og karve. Kok opp og senk varmen. La gryten småkoke i ca. 30 minutter, gjerne mer, til kjøttet er mørt og potetene godt kokt. Smak til med litt salt og pepper.
Tilsett litt chili hvis du ønsker en sterkere smak på suppen. Har du gjester kan du sette tørket, knust chili på bordet, slik at gjestene kan krydre selv.
Gulasjsuppe kan gjerne serveres med grovt brød. Det vil i så fall øke kalori- og næringsinnholdet.
Ordet gulasj er avledet av det ungarske «gulyás», som både betyr «gjeter» og er navnet på denne deilige, smaksrike kjøttsuppen. Opprinnelig ble suppen laget av gjeterne ute på Pusztaen i Ungarn. I dag finnes det et utall varianter av gulasj, og det er en populær rett i store deler av det østlige Europa.
 

   Ungarsk gulasj 4.jpg
Gulasjsuppen klar til servering. Sett gjerne kjelen rett på bordet eller server i suppetallerkener. 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB12 27.11.2022 09:03:04