Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fylt svinekam 1.jpg

Svinekam fylt med svisker og persille

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam u/ben
  • 20 stk. svisker
  • 1 bunt bladpersille
  • 3 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 5 dl vann

Rødkål:

  • 1 kg rødkål
  • 3 stk. eple
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 dl kjøttkraft
  • 3 ss eddik, 7 %
  • 3 ss sukker
  • 600 g rosenkål
  • 2 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 745 kcal
Fett 49 g
Protein 37 g
Karbohydrater 33 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Danskene har skjønt det! Dette må vi også lære, bedre svinestek finnes ikke. Klassisk fyll er epler og svisker. Her er en lignende variant, fylt med svisker og bladpersille.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam u/ben
  • 20 stk. svisker
  • 1 bunt bladpersille
  • 3 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 5 dl vann

Rødkål:

  • 1 kg rødkål
  • 3 stk. eple
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 dl kjøttkraft
  • 3 ss eddik, 7 %
  • 3 ss sukker
  • 600 g rosenkål
  • 2 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 745 kcal
Fett 49 g
Protein 37 g
Karbohydrater 33 g

Slik gjør du

Svinekam-fylt-med-svisker-og-persille-192613-14
Du trenger: Svinekam med svor, svisker, bladpersille, havsalt, salt, pepper, vann, rødkål, epler, kjøttkraft, sukker, eddik og rosenkål.

trinn du kan merke av
Fylt svinekam 3a
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
Fylt svinekam 3b
Fylt svinekam 3c
Fylt svinekam 3d
Fylt svinekam 3e
Fylt svinekam 3f

Bruk stekesjyen som base for god saus eller for å gi ekstra god smak i rødkålen.

Fylt svinekam 4

Skjær steken i fine skiver og server med rosenkål og rødkål.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB14 19.07.2025 03:35:56