Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrstek

Klassisk reinsdyrstek

Ingredienser

6  porsjoner

  • 3 stk. gulrot
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 3 dl vann

  • 600 g sopp
  • 12 stk. sjalottløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

  • 600 g rosenkål
  • 150 g bacon
  • 1 ss smør til steking

  • 3 dl rørt tyttebær
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrkjøtt er særdeles mørt og magert. Med sin kraftige viltsmak gir det mange glede ved matbordet. Imponer dine gjester med denne klassiske reinsdyrsteken. 

Reinsdyrstek er ikke bare eksklusiv mat, men også eksotisk og mager mat. Her er oppskriften trinn for trinn på hvordan du lager den deilige, klassiske varianten, med rosenkål, bacon og rørte tyttebær.Reinsdyrkjøtt er særdeles mørt og magert. Med sin kraftige viltsmak gir det mange glede ved matbordet. Imponer dine gjester med denne klassiske reinsdyrsteken. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner

  • 3 stk. gulrot
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 3 dl vann

  • 600 g sopp
  • 12 stk. sjalottløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

  • 600 g rosenkål
  • 150 g bacon
  • 1 ss smør til steking

  • 3 dl rørt tyttebær

Slik gjør du

Du trenger: Reinsdyrstek (surret), salt, pepper, smør, gulrot, løk, knollselleri, vann, rosenkål, bacon, sopp, sjalottløk, rørte tyttebær.

  1. Skrell gulrot, løk og sellerirot og kutt dem i grove biter. Legg grønnsakene i en langpanne eller ildfast form.

  1. Gni inn reinsdyrsteken med salt og pepper.

  1. Brun den raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør.

  1. Legg steken over grønnsakene i langpannen, stikk inn et steketermometer og hell på vann. Sett langpannen i ovn på 125 °C. Når steketermometeret viser 60-65 °C er steken medium stekt, og på 70 °C er den medium pluss. Steken er helt gjennomstekt på 76 °C. Dette tar ca. 2 timer. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
  2. Skrell sjalottløk og del sopp i båter. Stek dette i en stekepanne med smør og legg det i ildfast form Sett den inn i stekeovnen sammen med steken. 

  1. Kutt bacon i terninger og rens rosenkål. Kok opp vann, tilsett salt og kok rosenkål knapt mør, ca. 4 minutter.  Stek bacon sprøtt i varm panne med smør. Hell av vannet på rosenkålen og ha dem over i pannen.

Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og anrett på fat sammen med grønnsakene.Server gjerne med rørte tyttebær, kokte poteter og viltsaus.

Kjernetemperatur reinsdyrstek: Lite stekt: 55 °C, Medium: 60-65 °C, Medium pluss: 70 °C. Gjennomstekt: 75 °C

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB12 22.09.2023 14:17:53