Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrstek

Klassisk reinsdyrstek

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg reinsdyrstek ,surret
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 3 dl vann til kraft

Grønnsaker:

  • 3 stk. gulrot
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot

Sopp og løk:

  • 600 g sopp
  • 12 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør til steking

Rosenkål med bacon:

  • 150 g bacon
  • 600 g rosenkål
  • 1 ss smør til steking
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrkjøtt er særdeles mørt og magert. Med sin kraftige viltsmak gir det mange glede ved matbordet. Imponer dine gjester med denne klassiske reinsdyrsteken. 

Reinsdyrstek er ikke bare eksklusiv mat, men også eksotisk og mager mat. Her er oppskriften trinn for trinn på hvordan du lager den deilige, klassiske varianten, med rosenkål, bacon og rørte tyttebær.Reinsdyrkjøtt er særdeles mørt og magert. Med sin kraftige viltsmak gir det mange glede ved matbordet. Imponer dine gjester med denne klassiske reinsdyrsteken. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg reinsdyrstek ,surret
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 3 dl vann til kraft

Grønnsaker:

  • 3 stk. gulrot
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot

Sopp og løk:

  • 600 g sopp
  • 12 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør til steking

Rosenkål med bacon:

  • 150 g bacon
  • 600 g rosenkål
  • 1 ss smør til steking

Slik gjør du

Klassisk-reinsdyrstek-192611-13

Du trenger: Reinsdyrstek (surret), salt, pepper, smør, gulrot, løk, knollselleri, vann, rosenkål, bacon, sopp, sjalottløk, rørte tyttebær.

trinn du kan merke av
Klassisk reinsdyrstek 3a
Klassisk reinsdyrstek 3b
Klassisk reinsdyrstek 3c
Klassisk reinsdyrstek 3d

Klassisk reinsdyrstek 4

Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og anrett på fat sammen med grønnsakene. Server gjerne med rørte tyttebær, kokte poteter og viltsaus.

Kjernetemperatur reinsdyrstek: Lite stekt: 55 °C, Medium: 60-65 °C, Medium pluss: 70 °C. Gjennomstekt: 75 °C

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 22.07.2024 07:35:02