Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Elgstek i leirgryte

Elgstek i leirgryte

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg elgstek , ev. hjortestek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 ss smør

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl seterrømme eller kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss rognebærgelé
  • ca. 4 dl kraft fra steken + ev. buljong
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Leirgryte er suverent å bruke når du skal tilberede elgstek eller annet vilt. Elgkjøtt er ofte veldig magert, og blir ekstra saftig og smakfullt i leirgryta. Og kraften som danner seg blir full av smak og danner grunnlaget for verdens beste saus. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg elgstek , ev. hjortestek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 ss smør

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl seterrømme eller kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss rognebærgelé
  • ca. 4 dl kraft fra steken + ev. buljong

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 Server elgstek med kokte grønnsaker eller en salat og poteter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 23.07.2024 14:41:22