Ingredienser

  • 4 dl tørkede grønne erter
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts eddik, 7 %
Del

Ertestuing

(3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ertestuing er allsidig og tradisjonelt tilbehør til mange klassikere, blant annet kjøttkaker i brun saus og lutefisk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 dl tørkede grønne erter
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts eddik, 7 %

Slik gjør du

  1. Bløtlegg ertene i rikelig vann over natten.
  2. Kok i rikelig med vann, etter anvisning på pakken, i ca. 1 time og 30 minutter. Tilsett mer vann hvis du trenger men pass på at det ikke er for mye vann i ertene når de er ferdig kokte. 
  3. Tilsett smør, salt, sukker og eddik. 
  4. Blir ertestuingen for tykk kan du spe med mere vann. 

Hvordan lage kjøttkaker?

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant