Ertestuing

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Ertestuing er allsidig og tradisjonelt tilbehør til mange klassikere, blant annet kjøttkaker i brun saus og lutefisk.

Ingredienser

  • 4 dl tørkede grønne erter
  • 1 ss smør
  • 112 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
Vis næringsinnhold
Energi
76kcal
Fett
3.2g
Protein
3.2g
Karbohydrater
8.4g
Jern
1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Bløtlegg ertene i rikelig vann over natten.
  2. Kok i rikelig med vann, etter anvisning på pakken, i ca 1,5 time. (Vannet bør stå kant i kant med ertene når de er ferdig kokte.)
  3. Smelt smør i en kjele, rør inn melet.
  4. Tilsett jevningen i ertene og la stuingen småkoke i 10 minutter. Smak til med sukker og salt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.