Ertestuing

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Ertestuing er allsidig og tradisjonelt tilbehør til mange klassikere, blant annet kjøttkaker i brun saus og lutefisk.

Ingredienser

  • 4 dl tørkede grønne erter
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts eddik, 7 %

Slik gjør du

  1. Bløtlegg ertene i rikelig vann over natten.
  2. Kok i rikelig med vann, etter anvisning på pakken, i ca 1,5 time. Tilsett mer vann hvis du trenger men pass på at det ikke er for mye vann i ertene når de er ferdig kokte. 
  3. Tilsett smør, salt, sukker og eddik. 
  4. Blir ertestuingen for tykk kan du spe med mere vann. 

Hvordan lage kjøttkaker?

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.