Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjømannsbiff

Sjømannsbiff

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g bankekjøtt av storfe eller rundstek
  • 3 ss smør eller margarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 stk. løk , i skiver
  • 11 stk. potet , i skiver
  • ca. 3 dl mørkt øl
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) (gjerne vann og terning)
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Også i en trang bysse langt til havs skulle maten smake godt. Da var det greit med retter som mer eller mindre gjorde seg selv i ovnen, slik at benkeplassen kunne benyttes til noe annet. Sjømannsbiff stammer fra Sverige, men det har ganske sikkert også vært servert liknende retter om bord i norske skip. Mørkt øl gir retten en karakteristisk smak. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g bankekjøtt av storfe eller rundstek
  • 3 ss smør eller margarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 stk. løk , i skiver
  • 11 stk. potet , i skiver
  • ca. 3 dl mørkt øl
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) (gjerne vann og terning)
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i skiver. Bruk så den brede siden av en kniv, en tresleiv eller liknende og bank kjøttskivene til de er ca. 1 cm tykke.Del skivene i to.
  2. .Brun kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne med smør eller margarin. Krydre med salt og pepper, og legg ferdig brunet kjøtt over på en tallerken.
  3. Kok ut stekepannen med buljong, og ta vare på den.
  4. Stek løk raskt i smør.
  5. Legg potet, kjøtt og løk lagvis i en vid gryte (legg potet underst og øverst). Krydre poteter med salt mellom lagene. Hell buljong og øl over tilslutt. Kok opp, sett på lokk og senk varmen.
  6. La gryten småkoke på svak varme i ca. 45 minutter til potetene er myke og kjøttet mørt.

Dryss over hakket persille og server med tyttebærsyltetøy.

Gryten kan også lages i ovnen. Varm ovnen til 130 °C. Sett lokk på gryten og plasser den midt i ovnen i 1-2 timer, eller til kjøttet og potetene er ferdige.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB11 01.12.2023 21:50:44