Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Asiatisk dressing

Gode salatdressinger

Det finnes så mange gode salatdressinger du kan lage selv. Noen er helt enkle med få ingredienser, mens andre har lang liste med mange spennende ingredienser. Når prøvde du en ny dressing sist?

En av de enkleste dressingene du kan lage er olje- og eddikdressing, fransk dressing eller vinaigrette, som den også kalles. Vinaigrette består av olje, eddik, litt salt og pepper. I stedet for eddik kan man også bruke sitronsaft til en sitrusvinaigrette.

Vinaigrette er en klassisk dressing som også kan lages på nye og spennende måter. Du kan lage både mojitovinaigrette som passer godt til sommerens vannmelonsalat, eller kaffevinaigrette som passer til både en grønn salat eller sommerens grillede grønnsaker.

Dressinger med rømme eller yoghurt

En annen god dressing som ble mye brukt tidligere er lettrømme smakt til med sitronsaft og sukker. Den er kjempegod for eksempel til en enkel salat av hodesalat og tomat. Tilsett eventuelt finhakkede urter til en rømme- og urtedressing. Eller lag en enkel yoghurtdressing av yoghurt, urter og sukker.

Av rømme kan du også lage en enkel hvitløksdressing. Bland revet hvitløk og hakket persille sammen med rømme, og smak til med salt. Hvitløksdressingen passer godt til både burger, grillmat, på wraps, og sandwich, i tillegg til dressing til salaten.

Til gresk salat er tzatziki helt uunnværlig, og den beste tzatzikien lager selv av gresk yoghurt eller matyoghurt tilsatt revet slangeagurk, finhakket hvitløk, salt og pepper.

Klassisk Cæsarsalat

Cæsarsalat er en klassisk salat med en helt egen dressing som du bør ha laget minst én gang her i livet. Den lages omtrent på samme måte som man lager majones. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og finhakket hvitløk i en bolle. Visp inn olje i en tynn stråle under omrøring til majoneskonsistens. Bland så inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.

Grønt og godt

Olje med hakkede urter, salt og pepper er gode dressinger til salat. Prøv for eksempel korianderolje. Den passer ikke bare som dressing til salat, men er også ypperlig til grillet kjøtt eller bare til å dyppe ferskt brød i når man har lyst på litt kosemat. Urteolje med basilikum er vår anbefaling til pastasalat med varmrøkt laks.

Dressinger med asiatisk inspirasjon

Asiatisk dressing er en kjempegod, spicy dressing med massevis av smak som passer perfekt til salater som skal ledsage grillmat. Dressingen består av olivenolje, riseddik, peanøttsmør, sriracha, soyasaus, ingefær, hvitløk, honning og lime.

Til roastbiffsalaten smaker det helt nydelig med en dressing av soyasaus, limesaft, frisk koriander, chili, vann og sukker.

En fargerik biffsalat med blant annet sukkererter, rødløk, paprika og agurk smaker nydelig med en thaiinspirert dressing. Dressingen lager du av fiskesaus, limesaft, soyasaus, sukker og finhakket chili. Enkelt og greit.

Papayasalat fra Thailand er både frisk og spicy på grunn av den gode dressingen laget av hvitløk, chili, rørsukker, peanøtter, fiskesaus og limesaft. Papayasalat kan enten spises som selvstendig rett eller som tilbehør til deilig grillmat.

Sist oppdatert: torsdag 16. juni 2016

Podcast-episode: Episode 22 - Salater du får dilla på

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 15.07.2024 04:21:59