Lagre

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss olje , til steking

Salat:

  • saft og fileter av 2 stk. appelsin
  • 1 pk salatmix
  • 1 beger rød cherrytomat , delt i to
  • 1 stk. grovrevet gulrot
  • 0,5 potte grovhakket frisk koriander

Dressing:

  • 1 dl appelsinsaft (fra appelsinene)
  • 5 ss kokosmelk
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

274kcal

Energi

12.6g

Fett

23.4g

Protein

15.4g

Karbohydrater

1.3mg

Jern

Del

Thaisalat med appelsin og strimlet svinekjøtt

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En god thaisalat slår aldri feil. Her får svinekjøtt marinert seg i kokosmelk og fiskesaus, før det serveres med søt appelsin og frisk koriander. Fantastisk godt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss olje , til steking

Salat:

  • saft og fileter av 2 stk. appelsin
  • 1 pk salatmix
  • 1 beger rød cherrytomat , delt i to
  • 1 stk. grovrevet gulrot
  • 0,5 potte grovhakket frisk koriander

Dressing:

  • 1 dl appelsinsaft (fra appelsinene)
  • 5 ss kokosmelk
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

274kcal

Energi

12.6g

Fett

23.4g

Protein

15.4g

Karbohydrater

1.3mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bland kokosmelk og fiskesaus i en skål. Legg i strimlet svinekjøtt og la det marinere ca. 15 minutter.
  2. Skjær skall av appelsin, ta med det hvite. Skjær ut appelsinfileter. Klem ut appelsinsaft i en skål, kast resten (hvite hinner). Bland inn kokosmelk, fiskesaus, sukker og kajennepepper. Smak til med salt og pepper.
  3. Bland salat, cherrytomater, revet gulrot og appelsinfileter i en bolle. Hell over halvparten av dressingen.

  1. Legg marinerte kjøttstrimler over på et kjøkkenpapir og tørk dem lett. Krydre strimlene med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne, og brun kjøttet i små porsjoner.

Anrett thaisalat med strimlet svinekjøtt på tallerkener. Hell over resten av dressingen og ha på et dryss med grovhakket frisk koriander før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant