Lagre

Ingredienser

  • 80 g risnudler
  • 1 ts sesamolje
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 4 stk. vårløk
  • 1 potte frisk koriander
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 pakke cherrytomat
  • 2 stk. gulrot
  • 1 pose blandet babybladsalat (á 65 g)
  • 2 ts sesamfrø

Dressing:

  • 3 ss nøytral olje
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss flytende honning
  • saft av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

302,5kcal

Energi

14,3g

Fett

6,17g

Protein

34,5g

Karbohydrater

1,95mg

Jern

Del

Spicy salat på glass

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Salat på glass er gøy! Og mulighetene er mange. Her har vi lagd en spicy, asiatisk dressing og fylt glasset med friske grønnsaker, nudler og urter. Perfekt tilbehør til grillmaten, eller som piknikmat i parken eller på stranden.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 80 g risnudler
  • 1 ts sesamolje
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 4 stk. vårløk
  • 1 potte frisk koriander
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 pakke cherrytomat
  • 2 stk. gulrot
  • 1 pose blandet babybladsalat (á 65 g)
  • 2 ts sesamfrø

Dressing:

  • 3 ss nøytral olje
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss flytende honning
  • saft av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

302,5kcal

Energi

14,3g

Fett

6,17g

Protein

34,5g

Karbohydrater

1,95mg

Jern

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle og visp sammen til det er godt blandet.
  2. Kok opp en kjele med vann, dra kjelen til side og legg i nudlene. Dekk til kjelen og la nudlene ligge i det varme vannet i ca. 3 minutter. Hell av vannet og skyll nudlene i kaldt vann. La dem renne godt av seg og bland inn litt sesamolje så de ikke klistrer seg sammen.
  3. Del brokkoli i små buketter, snitt vårløk, finhakk koriander og kutt paprika i små terninger, tomater i båter.
  4. Skrell gulrot, skjær gulrot i tynne strimler med hjelp av et juliennejern. Ha strimlene i en bolle.
Har du ikke juliennejern: Lag gulrotstrimler med ostehøvel og kniv: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av gulroten. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv.
  1. Hell dressingen i bunnen av et stort glass eller mindre porsjonsglass med lokk.  Legg deretter i brokkolibuketter, kokte nudler, hakket vårløk, strimlet gulrot, finhakket koriander, paprikabiter og tomatbåter. Topp glasset med blandet babybladsalat og sesamfrø.
  2. Sett lokk på glasset(ene), og oppbevar i kjøleskap. Sørg for å holde glasset oppreist slik at sausen holder seg på bunnen (dette gjør at resten av salaten holder seg frisk og sprø).

Rett før servering, snu glasset, slik at dressingen blir fordelt over salaten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant