Ingredienser

  • 400 g biff av ytrefilet storfe
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 150 g sukkererter
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. agurk
  • 2 ss grovhakket, frisk koriander
  • 1 ss grovhakket, frisk mynte
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn chili

Dressing:

  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 0,5 stk. finhakket, rød chili
  • 0,5 ss hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

371kcal

Energi

8.3g

Fett

50.5g

Protein

21g

Karbohydrater

6.4mg

Jern

Del

Thaiinspirert salat

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig og mettende salat inspirert av det thailandske kjøkkenet. Dressingen med soyasaus, limesaft og fiskesaus er typisk for en rekke thairetter. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 400 g biff av ytrefilet storfe
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 150 g sukkererter
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. agurk
  • 2 ss grovhakket, frisk koriander
  • 1 ss grovhakket, frisk mynte
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn chili

Dressing:

  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 0,5 stk. finhakket, rød chili
  • 0,5 ss hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

371kcal

Energi

8.3g

Fett

50.5g

Protein

21g

Karbohydrater

6.4mg

Jern

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne med margarin. Legg i biffene når det slutter å bruse. Stek på middels varme i 1-2 minutter, til det begynner å piple på overflaten. Krydre med salt og pepper. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La biffene hvile i minst 5 minutter.
  2. Skjær rødløk i tynne båter. Del agurk i to på langs og skrap ut den myke kjernen. Skjær i skiver på skrå. Del sukkererter i to på langs og paprika og chili i tynne skiver. Grovkutt koriander og mynte. Ha alle ingrediensene i en bolle.
  3. Visp sammen asiatisk fiskesaus, limesaft, soyasaus, sukker og finhakket chili og hell dressingen over salaten. Bland lett og anrett salaten på et fat.
  4. Skjær biffene i tynne skiver og legg dem på toppen av salaten. Server med en gang.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant