Thaiinspirert salat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

En deilig og mettende salat inspirert av det thailandske kjøkkenet. Dressingen med soyasaus, limesaft og fiskesaus er typisk for en rekke thairetter. 

Ingredienser

  • 400 g biff av ytrefilet storfe
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 ss margarin eller olje til steking

  • 150 g sukkererter
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk agurk
  • 2 ss grovhakket, frisk koriander
  • 1 ss grovhakket, frisk mynte
  • 1 stk grønn chili

Dressing:

  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • ½ stk finhakket, rød chili
  • ½ ss hakket frisk koriander
Vis næringsinnhold
Energi
371kcal
Fett
8.3g
Protein
50.5g
Karbohydrater
21g
Jern
6.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne med smør eller margarin. Legg i biffene når det slutter å bruse. Stek på middels varme i 1-2 minutter, til det begynner å piple på overflaten. Krydre med salt og pepper. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La biffene hvile i minst 5 minutter. 
  2. Skjær rødløk i tynne båter. Del agurk i to på langs og skrap ut den myke kjernen. Skjær i skiver på skrå. Del sukkererter i to på langs og paprika og chili i tynne skiver. Grovkutt koriander og mynte. Ha alle ingrediensene i en bolle. 
  3. Visp sammen asiatisk fiskesaus, limesaft, syoasaus, sukker og finhakket chili og hell dressingen over salaten. Bland lett og anrett salaten på et fat.
  4. Skjær biffene i tynne skiver og legg dem på toppen av salaten. Server med en gang. 
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.