Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rømme- og urtedressing

Rømme- og urtedressing

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl lettrømme
  • 1 bukett friske urter (ca 4 ss)
  • Finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med rømme eller andre syrnede melkeprodukter i kjøleskapet har du alltid basisen til en deilig, hjemmelaget dressing eller dip. Dette er en frisk og krydret dressing som kan brukes sammen med spekemat eller grillmat, og som kan varieres på et utall forskjellige måter.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl lettrømme
  • 1 bukett friske urter (ca 4 ss)
  • Finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Ha rømmen i en skål.
  2. Finhakk alle urtene og bland med finrevet sitronskall.
  3. Bland alle ingrediensene og smak til med salt, pepper, sitronsaft og litt sukker.
  4. La gjerne dressingen stå i kjøleskapet en stund og utvikle smak før servering.

I dressingen kan du bruke både rømme, créme fraîche, yoghurt eller kefir, eller en blanding av disse. Du kan også bruke veganske alternativer. Og har du en majonesrest eller litt kremost kan de også få være med. Tilsett litt vann om du synes dressingen blir for tykk.

Vil du ha en litt tykkere og mer kremete dressing eller dipp, kan du helle produktene i et kaffefilter en stund, slik at en del av væsken renner fra.

Vår dressing er uten hvitløk, men kan godt lages med 1-2 finhakkede hvitløkbåter. Tørkede urter kan erstatte friske urter, og dressingen får en ekstra spiss med litt kajenne eller chili.

Urter som passer i urtedressing: dill, persille, bladpersille, gressløk, koriander, timian, kjørvel, isop, oregano, basilikum, stilkselleri (blader), mynte, sar, sitronverbena.

Finrevet skall av sitron eller appelsin setter en ekstra spiss på dressingen.

Server både som dressing og dipp - til grønnaker i små buketter eller staver, eller til chips. Lag dressingen i god tid før den skal serveres, slik at den får stå og trekke smak en stund.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB11 28.05.2024 18:15:57