Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Papayasalat med helstekt ytrefilet.jpg

Papayasalat med helstekt ytrefilet

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 0,5 stk. rød chili

Papayasalat:

  • 1 stk. strimlet papaya , helst umoden
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili , grovhakket
  • 2 ss rørsukker eventuelt palmesukker
  • 75 g peanøtter
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saft av 1 stk. lime
  • 300 g meterbønner, yardbeans , delt i 5 cm store biter
  • 1 beger rød cherrytomat , delt i to

Kålsalat:

  • 0,5 stk. finsnittet nykål, sommerkål
  • 0,5 stk. agurk , i staver
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 517 kcal
Fett 20 g
Protein 50.7 g
Karbohydrat 29.1 g 
Jern 6.6 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En munnfull Thailand! Denne thaiinspirerte papayasalaten er både frisk og spicy, og servert sammen med helstekt ytrefilet av storfe blir det en lekker, lett og mettende rett. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 0,5 stk. rød chili

Papayasalat:

  • 1 stk. strimlet papaya , helst umoden
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili , grovhakket
  • 2 ss rørsukker eventuelt palmesukker
  • 75 g peanøtter
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saft av 1 stk. lime
  • 300 g meterbønner, yardbeans , delt i 5 cm store biter
  • 1 beger rød cherrytomat , delt i to

Kålsalat:

  • 0,5 stk. finsnittet nykål, sommerkål
  • 0,5 stk. agurk , i staver
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 517 kcal
Fett 20 g
Protein 50.7 g
Karbohydrat 29.1 g 
Jern 6.6 mg

Slik gjør du

  1. Bland ingredienser til marinaden. Legg ytrefilet av storfe i en pose, hell over blandingen, og la kjøttet marinere i minimum 30 minutter, gjerne over natten.
  2. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med olje. Legg fileten over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og sett formen i stekeovn på 125 °C. Stek fileten til ønsket kjernetemperatur. La fileten hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
Fileten er lite stekt ved kjernetemperatut 55-60 °C, og medium stekt når steketermometeret viser 60-65 °C.
  1. Mos hvitløk og chili i en stor morter. Ha i sukker, peanøtter, fiskesaus og limesaft og mos videre til sukkeret er oppløst. Tilsett meterbønner, tomat og strimlet papaya.
Bruk gjerne palmesukker fra kokosnøttpalmens blomst istedet for rørsukker. Det har en aromatisk karamellaktig sukkersmak, og er mye brukt i det asiatiske kjøkken.
Bruker du en papayaskreller får du raskt fine, lange strimler. Skrelleren får du kjøpt i de fleste internasjonale butikker med asiatiske råvarer, eller på Internett.
  1. Bland salat av strimlet nykål, agurk og koriander.  

Anrett kålsalat og papayasalat med tynne skiver av helstekt ytrefilet. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7869, server:MP-PRD-WEB15 29.02.2024 16:12:30