Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 pk sobanudler (á 250 g), eventuelt fullkornsnudler
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ss rapsolje til steking
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 stk. hjertesalat
  • 1 stk. agurk
  • 0,5 potte frisk koriander

Dressing:

  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss søt chilisaus
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk) (kan sløyfes)
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss vann
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

491kcal

Energi

14.3g

Fett

31.1g

Protein

58.7g

Karbohydrater

0.9mg

Jern

Del

Hot kyllingkjøttdeig i salatblader

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En sunn og god smaksbombe! Spicy kyllingkjøttdeig servert i salatblader med sobanudler og en frisk dressing med asiatiske smaker. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 pk sobanudler (á 250 g), eventuelt fullkornsnudler
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ss rapsolje til steking
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 stk. hjertesalat
  • 1 stk. agurk
  • 0,5 potte frisk koriander

Dressing:

  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss søt chilisaus
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk) (kan sløyfes)
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss vann
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

491kcal

Energi

14.3g

Fett

31.1g

Protein

58.7g

Karbohydrater

0.9mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bland sammen sesamolje, chilisaus, limesaft, fiskesaus, soyasaus og vann til dressingen.
  2. Finsnitt vårløk og kutt stilkselleri i små terninger. Vend grønnsakene inn i dressingen.
  3. Kok nudlene i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet, og avkjøl nudlene noe.
  4. Stek kyllingkjøttdeig i en stekepanne med olje til den får en gyllen og fin farge. Ha i hvitløk og chili mot slutten av stekingen, og smak eventuelt til med salt og pepper.
  5. Plukk bladene på hjertesalaten fra hverandre og skyll salaten godt i kaldt vann. Bruk en ostehøvel og skjær lange, tynne strimler av agurken.
  6. Legg salatbladene utover på et stort fat, fordel kokte nudler og agurkstrimler i bladene, topp med stekt kyllingkjøttdeig og ha til slutt over litt av dressingen. Pynt med frisk koriander og eventuelt litt mer finhakket chili. Server resten av dressingen ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant