Hot kyllingkjøttdeig i salatblader

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En sunn og god smaksbombe! Spicy kyllingkjøttdeig servert i salatblader med sobanudler og en frisk dressing med asiatiske smaker. 

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ss rapsolje til steking
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 pk sobanudler (á 250 g), eventuelt fullkornsnudler
  • 2 stk hjertesalat
  • 1 stk agurk
  • 12 potte frisk koriander

Dressing:

  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss søt chilisaus
  • saft av 1 stk lime
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk) (kan sløyfes)
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss vann
  • 2 stk vårløk
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
Vis næringsinnhold
Energi
491kcal
Fett
14.3g
Protein
31.1g
Karbohydrater
58.7g
Jern
0.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Lag dressing først. Bland sammen sesamolje, chilisaus, limesaft, fiskesaus, soyasaus og vann. Finsnitt vårløk og kutt stilkselleri i små terninger. Vend grønnsakene inn i dressingen.

2. Kok nudlene i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet, og avkjøl nudlene noe. 

3. Stek kyllingkjøttdeig i en stekepanne med olje til den får en gyllen og fin farge. Ha i hvitløk og chili mot slutten av stekingen, og smak eventuelt til med salt og pepper.

4. Plukk bladene på hjertesalaten fra hverandre og skyll salaten godt i kaldt vann. Bruk en ostehøvel og skjær lange, tynne strimler av agurken.

5. Legg salatbladene utover på et stort fat, fordel kokte nudler og agurkstrimler i bladene, topp med stekt kyllingkjøttdeig og ha til slutt over litt av dressingen. Pynt med frisk koriander og eventuelt litt mer finhakket chili. Server resten av dressingen ved siden av.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.