Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sommerlig roastbiffsalat

Sommerlig roastbiffsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g roastbiff
  • 2 stk. sikorisalat (endivie)
  • 100 g frisk spinat
  • 3 stilker finsnittet stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. grønn paprika i biter
  • 1 stk. grønn lollo salat eller en annen salat
  • 100 g aspargesbønner
  • 0,5 dl ristede pinjekjerner

Yoghurtdressing:

  • 2 dl yoghurt naturell
  • ca. 1 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss honning

evt. litt sitronsaft

  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 447 kcal
Fett 18 g
Protein 43 g
Karbohydrater 23 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag en sommerlig og god salat med roastbiff. Salaten metter godt og kan gjerne serveres i stedet for en varm middag på de beste sommerdagene. Og forresten, salaten smaker like godt resten av året også!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g roastbiff
  • 2 stk. sikorisalat (endivie)
  • 100 g frisk spinat
  • 3 stilker finsnittet stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. grønn paprika i biter
  • 1 stk. grønn lollo salat eller en annen salat
  • 100 g aspargesbønner
  • 0,5 dl ristede pinjekjerner

Yoghurtdressing:

  • 2 dl yoghurt naturell
  • ca. 1 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss honning

evt. litt sitronsaft

  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 447 kcal
Fett 18 g
Protein 43 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

  1. Behold noen hele endiveblader og snitt resten fint opp. Skyll spinaten godt, tørk den og riv den opp i mindre biter. Del opp stilkselleri og paprika.
  2. Legg de hele endiviepladene pent på et fat og legg resten av grønnsakene over. Anrett roastbiffskivene pent på toppen og dryss over ristede pinjekjerner.
  3. Bland sammen dressingen og smak til med salt og kvernet pepper. Sprinkle dressingen over rett før servering.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server gjerne med halve lime ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB14 08.10.2024 00:55:36