Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrkaker i kremet viltsaus 1

Reinsdyrkaker i kremet viltsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g reinsdyrskav eller kjøttdeig av reinsdyr
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts frisk ingefær , revet
  • 1 ss potetmel
  • 1 stk. egg
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss smør

Kremet viltsaus:

  • 200 g frisk sjampinjong
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 4 dl viltkraft
  • 5 dl matfløte
  • 5 stk. einebær
  • 100 g brunost
  • 2 ss solbærgelé
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du reinsdyrskav i fryseren kan du lage noen fantastiske kjøttkaker med en god viltsmak. Server kakene med en  kremet viltsaus, rotgrønnsaker, poteter og tyttebærsyltetøy. Herlig søndagsmiddag!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g reinsdyrskav eller kjøttdeig av reinsdyr
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts frisk ingefær , revet
  • 1 ss potetmel
  • 1 stk. egg
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss smør

Kremet viltsaus:

  • 200 g frisk sjampinjong
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 4 dl viltkraft
  • 5 dl matfløte
  • 5 stk. einebær
  • 100 g brunost
  • 2 ss solbærgelé
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Du trenger: Reinsdyrskav, salt, pepper, frisk ingefær, potetmel, egg, matfløte, smør, sopp, løk, viltkraft, einebær, brunost, og solbærgelé.
  1. Lag sausen først. Kutt sopp og løk i båter. Fres alt i en varm gryte med smør. Hell på kraft og kok inn til ca. halvparten av kraften er igjen. Tilsett fløte, knuste einebær og brunost. La sausen småkoke i 10-15 minutter. Ha i gelé og smak til med salt og pepper.
Vær oppmerksom på væskemengden dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Noen typer kraft du får kjøpt i butikken er betydelig redusert, slik at ytterligere innkoking vil da være unødvendig.

  1. Rør reinsdyrskav sammen med salt i en foodprosessor til det blir seigt.

  1. Bland inn revet frisk ingefær, pepper og potetmel. Tilsett egg og rør godt sammen.

  1. Spe med matfløte under omrøring.

  1. Form farsen til runde kaker med en fuktet skje. Brun kakene i en varm stekepanne med smør,  ca. 5 minutter på hver side.

  1. Legg kakene over i viltsausen og la dem trekke i ca. 15 minutter.

Server med kokte rotgrønnsaker i staver, poteter, rørte tyttebær og litt finhakket persille.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB12 01.12.2023 21:03:42