Ingredienser

  • 1 kg reinsdyrstek
  • 1 l vann
  • 0,5 stk. løk
  • 4 stk. potet
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

266kcal

Energi

4.9g

Fett

48g

Protein

11.4g

Karbohydrater

8.4mg

Jern

Del

Klar bidos

(1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Oppskrift på en litt mer moderne utgave av klassisk bidos, den samiske retten med masse god kraft og gode grønnsaker.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 kg reinsdyrstek
  • 1 l vann
  • 0,5 stk. løk
  • 4 stk. potet
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

266kcal

Energi

4.9g

Fett

48g

Protein

11.4g

Karbohydrater

8.4mg

Jern

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i store terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. Kok opp på nytt og skum godt av. Tilsett løk og la bidosen trekke på svak varme en halvtimes tid. Tilsett poteter delt i 4 og gulrøtter i ringer/terninger.
  2. La gryta trekke i ca. 20 minutter til kjøtt og grønnsaker er møre. Smak til med salt og pepper. Dryss over finsnittet vårløk eller gressløk før servering.

Bidos serveres i dype tallerkener og spises med skje. Vanlig tilbehør er brød, flatbrød eller vørterkake.

Tradisjonell bidos blir jevnet med en meljevning, slik at det blir tykkere konsistens på sausen. Prøv gjerne den også!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant