Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Klar bidos

Klar bidos

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg reinsdyrstek
  • 1 l vann
  • 0,5 stk. løk
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 ts salt
  • 1 bunt vårløk
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 276 kcal
Fett 6 g
Protein 45 g
Karbohydrater 8 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Oppskrift på en litt mer moderne utgave av klassisk bidos, den samiske retten med masse god kraft og gode grønnsaker.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg reinsdyrstek
  • 1 l vann
  • 0,5 stk. løk
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 ts salt
  • 1 bunt vårløk
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 276 kcal
Fett 6 g
Protein 45 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bidos serveres i dype tallerkener og spises med skje. Vanlig tilbehør er brød, flatbrød eller vørterkake.

Tradisjonell bidos blir jevnet med en meljevning, slik at det blir tykkere konsistens på sausen. Prøv gjerne den også!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB11 15.10.2024 06:32:54