Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gravlaks med hjemmelaget sennepssaus

Gravlaks med hjemmelaget sennepssaus

Ingredienser

8  porsjoner
  • 800 g laksefilet
  • 2 ss salt
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 1 bunt frisk dill
  • 2 ss akevitt eller konjakk

Sennepsaus

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vineddik
  • 3 ss grov sennep
  • 2 ts tørr sennep
  • 2,5 dl rapsolje
  • 3 ss hakket frisk dill

salt og kvernet pepper

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gravlaks med sennepssaus er en god, gammel klassiker som forrett året rundt. Sett av litt tid og lag begge deler selv. Gravlaks kan også serveres som hovedrett, for eksempel med stuede poteter.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 800 g laksefilet
  • 2 ss salt
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 1 bunt frisk dill
  • 2 ss akevitt eller konjakk

Sennepsaus

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vineddik
  • 3 ss grov sennep
  • 2 ts tørr sennep
  • 2,5 dl rapsolje
  • 3 ss hakket frisk dill

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Fjern alle bein på fisken, og skjær vekk bukranden. Tørk fileten godt med tørkepapir.
  2. Bland sammen salt, sukker og pepper og dryss halvparten i bunnen av en passe stor form.
  3. Dryss over halvparten av dillen og legg på fileten med skinnsiden opp. Dryss over resten av salt og sukkerblandingen og dillen. Drypp over akevitt eller konjakk, dekk med folie og sett kjølig og under plett press i 3-4 døgn.
  4. Vend på fileten et par ganger i døgnet.
  5. Sennepssaus: Visp sammen eggeplommer, sukker, eddik og sennep til sennepssausen. Rør til sukkeret er oppløst. Spe inn olje i en tynn stråle under jevn visping. Tilsett hakket dill og smak til med salt og kvernet pepper.
  6. Skjær gravlaksen i tynne skiver på skrå fra hodesiden. Anrett på ristet brød, pynt med salat og server sennepssausen ved siden av.
Ørret egner seg minst like godt til graving. Varier gjerne smakstilsetningene, for eksempel med fennikelfrø, sennepsfrø, einerbær eller timian.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB14 03.12.2023 19:14:30