Hummersuppe Kategori Gjester Vanskelighetsgrad Middels Tid 40–60 min Mye av smaken i hummeren sitter i skallet, og det kan brukes til å lage en deilig suppe. Her får du en himmelsk hummersuppe med blant annet hvitvin, kremfløte og urter. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner 2 stk levende eller ferdig kokt hummer 1 bunt frisk dill 1 stk løk 2 stk gulrot 2 stilk frisk timian 7 stk hel pepper 2 ss tomatpuré 2 dl hvitvin 7 dl fiskebuljong (utblandet) 3 dl kremfløte 1⁄2 ts salt 1⁄2 ts kajennepepper 2 plate butterdeig 1 stk egg til pensling Slik gjør du Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Skrell løken og skjær den i båter. Hvis du har kjøpt fersk levende hummer, ha salt og 2/3 av dillen i rikelig vann og kok hummerne under lokk i 15 minutter. Ta opp hummerne og avkjøl dem. Har du kjøpt frossen ferdigkokt hummer, hopp over dette punktet, men ta da dillen med under punkt fire. Ta ut kjøttet ved å trekke kroppen og klørne fra hodet. Knekk skall og klør med en nøtteknekker. Fjern den sorte tarmstrengen i kroppen. Legg kjøttet til side. Legg de lettknuste skallene i en gryte.Tilsett løk, gulrøtter, timian, pepper og tomatpuré. La det surre i 1 minuttt under omrøring. Hell over vin og buljong. Legg på lokk og kok på svak varme i 20 minutter. Skjær butterdeigplatene i trekanter. Pensl dem med egg og stek på 210 °C til de er hevet og gyllenbrune (ca. 8 minutter). Sil hummerkraften og tilsett fløte. Kok inn til passe tykt. Smak til med krydder og varm opp suppen. Fordel hummerkjøttet i skåler og hell over suppen. Pynt med dill. Server med butterdeigtrekanter til. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.