Hummersuppe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Mye av smaken i hummeren sitter i skallet, og det kan brukes til å lage en deilig suppe. Her får du en himmelsk hummersuppe med blant annet hvitvin, kremfløte og urter.

Ingredienser

  • 2 stk levende eller ferdig kokt hummer
  • 1 bunt frisk dill
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 2 stilk frisk timian
  • 7 stk hel pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl hvitvin
  • 7 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 3 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 plate butterdeig
  • 1 stk egg til pensling

Slik gjør du

  1. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Skrell løken og skjær den i båter.
  2. Hvis du har kjøpt fersk levende hummer, så sørg for å avlive hummeren. Finn krysset på toppen av hodet til hummeren, og plasser den bakerste spissen på en stor, tung kniv i krysset. Kløyv hodet med en kraftig og bestemt bevegelse minst 3 cm innover. Ha salt og 2/3 av dillen i en kjele med rikelig vann. Kok hummerne under lokk. Koketiden er avhengig av størelsen. Beregn 12 minutter for en hummer på 500 g. Ta opp hummerne og avkjøl dem. Har du kjøpt frossen ferdigkokt hummer, hopp over dette punktet, men ta med dillen under punkt fire.
  3. Ta ut kjøttet ved å trekke kroppen og klørne fra hodet. Knekk skall og klør med en nøtteknekker. Fjern den sorte tarmstrengen i kroppen. Legg kjøttet til side.
  4. Legg de lettknuste skallene i en gryte.Tilsett løk, gulrøtter, timian, pepper og tomatpuré. La det surre i 1 minuttt under omrøring. Hell over vin og buljong. Legg på lokk og kok på svak varme i 20 minutter.
  5. Skjær butterdeigplatene i trekanter. Pensl dem med egg og stek på 210 °C til de er hevet og gyllenbrune (ca. 8 minutter).
  6. Sil hummerkraften og tilsett fløte. Kok inn til passe tykt. Smak til med krydder og varm opp suppen. Fordel hummerkjøttet i skåler og hell over suppen.

 

Pynt med dill. Server med butterdeigtrekanter til. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.