Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Havreflarn

Havreflarn

Ingredienser

porsjoner
  • 75 g smør
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 1 stk. egg
  • 125 g sukker
  • 1 ts bakepulver
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Søte og sprø havreflarn er like gode til sommerdessertene som til multekremen på julaften. Lag dobbel porsjon når du først er i gang – disse får raskt bein å gå på!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 75 g smør
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 1 stk. egg
  • 125 g sukker
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på en stekeplate.
  2. Smelt smør og bland med havregryn.
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn havregrynblandingen og bakepulver.
  4. Sett deigen på stekeplaten med to teskjeer. De vil flyte utover, så ikke ha mer enn 8-10 flarn per brett.
  5. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 5 minutter, eller til flarnene er gylne med mørkere kanter.
  6. Avkjøl flarnene på papiret til de kan flyttes over på rist. Fortsett med resten av røren til alt er stekt. Om du vil forme dem, så legg dem over et kjevle eller lignende mens de fortsatt er myke. Avkjøl helt.
  7. Oppbevar havreflarn i en tett boks.
1 porsjon gir ca. 24 havreflarn.
Om du vil ha mer smak på havreflarnene kan du for eksempel bande inn en teskje vanilje eller en teskje finrevet limeskall.
 
Havreflarn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB11 26.05.2024 16:02:54