Ingredienser

  • 200 g flatbiff av reinsdyr eller reinsdyrfilet
  • 1 dl soyasaus
  • 50 g sukker
  • 0,5 stk. rød chili
  • 0,25 stk. rødløk
  • 5 g frisk ingefær
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
Del

Råmarinert flatbiff av rein

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en digg og spennende forrett neste gang du vil imponere gjestene. I denne retten får det naturlige viltkjøttet selskap av en skarp og smakfull saus med asiatisk preg. Enkelt og skikkelig godt! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 200 g flatbiff av reinsdyr eller reinsdyrfilet
  • 1 dl soyasaus
  • 50 g sukker
  • 0,5 stk. rød chili
  • 0,25 stk. rødløk
  • 5 g frisk ingefær
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk gressløk

Slik gjør du

Reinsdyrcarpaccio 2a
  1. Renskjær flatbiff av rein. Legg flatbiff over på et dobbelt lag med plastfolie.
Reinsdyrcarpaccio 2b
  1. Brett plastfolien over kjøttet og rull forsiktig, mens du strammer til på sidene.
Reinsdyrcarpaccio 2c
  1. Snurr rullen ytterligere, og brett inn endene slik at rullen blir fast og jevn. Gjenta eventuelt prosessen på neste kjøttstykke.
  2. Legg rullene i fryseren over natten. Ta opp de dypfryste rullene og la dem ligge i kjøleskapet i ca. 15 minutter før du skjærer dem.
  3. Kok opp soyasaus og sukker. Finhakk chili, rødløk og ingefær og ha i kjelen når sukkeret er oppløst. La det trekke på svak varme i 5 minutter. Avkjøl. Smak til med limesaft og finhakket gressløk.
  4. Skjær rullen i løvtynne skiver med oppskjærmaskin, eller så tynt du kan med en skarp kniv. Legg skivene direkte på et fat. Ha sausen over kjøttet noen minutter før servering. Pynt eventuelt med vårløk eller gressløk.

Råmarinert flatbiff av rein

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant