Hvitløksgratinert spekeskinke og reker Kategori Gjester Vanskelighetsgrad Enkel Tid Under 20 min Den milde sødmen i reker passer ypperlig sammen med norsk spekeskinke. Hvitløksgratinert spekeskinke og reker egner seg utmerket på tapasbordet, som forrett eller som en liten kveldsrett. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 1Kommentarer Ingredienser Porsjoner 100 g spekeskinke i biter 3 dl crème fraîche orginal, 35 % 1 ss sitronsaft 1 ss hakket frisk dill 2 båt finhakket hvitløk 1 stk finhakket vårløk 300 g pillede reker 1⁄4 ts pepper 100 g manchego eller annen smaksrik, fast ost Slik gjør du Forvarm stekeovnen til 220 °C med grillelement. Bland alle ingrediensene unntatt reker og ost i en liten kjele og varm opp til kokepunktet under stadig røring. Fordel rekene i seks ildfaste former og hell den varme sausen over. Dryss revet ost på toppen. Sett formene på et stekebrett og sett brettet under grillelementet. Hold øye med ovnen hele tiden, slik at ikke osten blir brent. Ta formene ut av ovnen når osten har smeltet og fått en fin, gyllen farge. Server med gjerne ristet brød og eventuelt en salat Kommentarer For å skrive en kommentar må du være logget inn.