Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Flatbiff av rein med grønn bønnepuré

Ingredienser

Grønn bønnepuré:

  • 1 bunt liten frisk persille
  • 1 boks hermetiske hvite, store bønner (á 380 g)
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 4 skiver bacon
  • 1 ss margarin til steking
  • 1,5 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,25 pk babyspinat (á 65 g)
  • 4 ss eplesyltetøy
Del

Flatbiff av rein med grønn bønnepuré

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Flatbiff av rein er eksklusivt og smakfullt kjøtt. Servert med grønn bønnepuré, crème fraîche, sprøstekt bacon og eplesyltetøy er dette en forrett du garantert imponerer gjestene dine med.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Grønn bønnepuré:

  • 1 bunt liten frisk persille
  • 1 boks hermetiske hvite, store bønner (á 380 g)
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 4 skiver bacon
  • 1 ss margarin til steking
  • 1,5 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,25 pk babyspinat (á 65 g)
  • 4 ss eplesyltetøy

Slik gjør du

1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun flatbiff på alle sider i en varm stekepanne med margarin til den får en fin stekeskorpe, og legg den over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C i ca. 20 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det.

Flatbiffen er lite stekt når kjøttet har en kjernetemperatur på 53-55 °C, er medium stekt på 60 °C, medium pluss ved 65-70 °C og er gjennomstekt på 76 °C.

2. Kok opp en kjele med litt vann. Forvell bladpersillen i vannet 1 minutt, og ha den direkte over i kaldt vann. Da beholder den sin fine grønnfarge. Kjør bladpersillen på hurtighakka sammen med hvite bønner. Spe med litt olje om puréen er for tykk. Smak til med salt og pepper.

3. Kutt bacon i små terninger. Fres det sprøtt i en varm stekepanne med litt margarin. Legg det sprøstekte baconet over på en tallerken med kjøkkenpapir, slik at fettet renner av. Kutt det i enda mindre biter når det er litt avkjølt. 

4. Pisk crème fraîche stiv og ha den i en liten sprøytepose (eventuelt et kremmerhus laget av bakepapir). 

Anrett puréen på tallerkener, legg på deilige skiver av reinsdyr flatbiff, sprøyt små prikker av stivpisket crème fraîche, legg på eplesyltetøy og dryss over sprøstekt bacon. Pynt med friske blader babyspinat. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB15 29.11.2022 11:10:59