Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Carpaccio

Carpaccio - skiver av urtestekt indrefilet

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g indrefilet av storfe
  • 1 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hakket frisk kjørvel
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 2 ss olivenolje

Dressing:

  • 2 dl lettrømme
  • 1 ss sitronsaft eller limesaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Salat:

  • 1 pk ruccula
  • 2 ss frisk kjørvel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Carpaccio er en klassiker fra Italia, oppkalt etter maleren Vittore Carpaccio. Carpaccio ble første gang servert på Harry’s Bar i Venezia. Originalen er tynne skiver av kalvefilet med olivenolje, sitron, pepper, revet parmesan og rucculasalat. Den passer ypperlig som forrett. Her er en variant av originalen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g indrefilet av storfe
  • 1 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hakket frisk kjørvel
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 2 ss olivenolje

Dressing:

  • 2 dl lettrømme
  • 1 ss sitronsaft eller limesaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Salat:

  • 1 pk ruccula
  • 2 ss frisk kjørvel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Renskjær indrefileten for hinner og skjær den til slik at den er jevnt tykk.
  2. Finhakk urtene og ha dem på en tallerken. Rull indrefileten i hakkede urter og krydre med salt og pepper.
  3. Varm olje i en stekepanne og brun kjøttet på alle sider til det har fått en fin, gyllen farge. Avkjøl helt og pakk kjøttet stramt inn i litt plastfolie. 
  4. Legg fileten i fryseren i ca 30 minutter, eller i minst to timer i kjøleskapet. Fjern plasten og skjær i så tynne skiver som mulig, maks 2 mm.
  5. Rør rømmen til den blir mer flytende og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  6. Anrett kjøttskivene fint på tallerken med ruccula og kjørvelsalaten, krydre med nykvernet pepper, og dryss over litt salt. Ha litt god olivenolje over salaten og litt av rømmedressingen over kjøttet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB13 23.09.2023 12:32:51