Carpaccio - skiver av urtestekt indrefilet

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Carpaccio er en klassiker fra Italia, oppkalt etter maleren Vittore Carpaccio. Carpaccio ble første gang servert på Harry’s Bar i Venezia. Originalen er tynne skiver av kalvefilet med olivenolje, sitron, pepper, revet parmesan og rucculasalat. Den passer ypperlig som forrett. Her er en variant av originalen.

Ingredienser

  • 500 g indrefilet av storfe
  • 1 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hakket frisk kjørvel
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 2 ss olivenolje

Dressing:

  • 2 dl lettrømme
  • 1 ss sitronsaft eller limesaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Salat:

  • 1 pk ruccula
  • 2 ss frisk kjørvel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Renskjær indrefileten for hinner og skjær den til slik at den er jevnt tykk.
  2. Finhakk urtene og ha dem på en tallerken. Rull indrefileten i hakkede urter og krydre med salt og pepper.
  3. Varm olje i en stekepanne og brun kjøttet på alle sider til det har fått en fin, gyllen farge. Avkjøl helt og pakk kjøttet stramt inn i litt plastfolie. 
  4. Legg fileten i fryseren i ca 30 minutter, eller i minst to timer i kjøleskapet. Fjern plasten og skjær i så tynne skiver som mulig, maks 2 mm.
  5. Rør rømmen til den blir mer flytende og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  6. Anrett kjøttskivene fint på tallerken med ruccula og kjørvelsalaten, krydre med nykvernet pepper, og dryss over litt salt. Ha litt god olivenolje over salaten og litt av rømmedressingen over kjøttet.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.