Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kantarellsuppe

Kantarellsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 550 g fersk kantarell , eller 300 g forvellede/hermetiserte
  • 2 ss smør
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 5 dl vann
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Du trenger også:

  • 2 kvister frisk timian til pynt
  • 4 skiver landbrød
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kremet kantarellsuppe smaker som selve essensen av høst, og egner seg godt som en varmende kveldsrett. 

Kremet kantarellsuppe smaker som selve essensen av høst, og egner seg godt som en varmende kveldsrett. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 550 g fersk kantarell , eller 300 g forvellede/hermetiserte
  • 2 ss smør
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 5 dl vann
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Du trenger også:

  • 2 kvister frisk timian til pynt
  • 4 skiver landbrød

Slik gjør du

  1. Bruker du fersk sopp, så forvell den først ved å legge den i en tørr kjele eller stekepanne og sett den på middels høy varme slik at den slipper vannet. Rør om av og til, til soppen har falt sammen. Ta vare på væsken, og erstatt eventuelt noe av buljongen med denne. For hermetisk sopp: ta vare på væsken og erstatt noe av buljongen med denne. Plukk ut noen av de fineste soppene, som brukes til pynt på suppa. 
Får du ikke tak i kantareller kan suppen lages av annen sopp, for eksempel aromasopp eller sjampinjong. Framgangsmåten er den samme.
  1. Ha halvparten av smøret i kjelen og fres soppen 2-3 minutter. Tilsett løk og hvitløk og fres videre til løken er myk og blank. Ha i timian og hvitvin og la det hele koke kraftig i 4-5 minutter. 
  2. Tilsett vann, buljongterning og fløte og la suppen koke i 5-6 minutter. Plukk ut timiankvitene. Bruk stavmikser eller kjør suppen i en hurtigmikser til den blir helt glatt. Smak til med salt og pepper. 
  3. Stek de små, pene soppene i litt smør og krydre med salt og pepper. 
  4. Visp suppen kraftig slik at det danner seg skum på toppen. Hell opp i små, dype tallerkener eller kopper og fordel den stekte soppen på toppen. Pynt med litt frisk timian.

Server rykende varm, gjerne med fersk, godt brød ved siden av. 

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte smør og matfløte med plantebaserte alternativer.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB12 17.06.2024 03:10:47