Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kantarellsuppe

Kantarellsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 550 g fersk kantarell
  • 2 ss smør
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 5 dl vann
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Du trenger også:

  • 2 kvister frisk timian til pynt
  • 4 skiver landbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 346 kcal
Fett 22 g
Protein 10 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kremet kantarellsuppe smaker som selve essensen av høst, og egner seg godt som en varmende kveldsrett. 

Kremet kantarellsuppe smaker som selve essensen av høst, og egner seg godt som en varmende kveldsrett. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 550 g fersk kantarell
  • 2 ss smør
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 5 dl vann
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Du trenger også:

  • 2 kvister frisk timian til pynt
  • 4 skiver landbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 346 kcal
Fett 22 g
Protein 10 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Får du ikke tak i kantareller kan suppen lages av annen sopp, for eksempel aromasopp eller sjampinjong. Framgangsmåten er den samme. Bruker du forvellet sopp kan mengden reduseres med halvparten av vekten, altså 550 g fersk sopp = 275 g forvellet sopp.

Server rykende varm, gjerne med fersk, godt brød ved siden av. 

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte smør og matfløte med plantebaserte alternativer.

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 13.05.2025 12:23:07