Ceviche av kveite med habanero-majones

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Råmarinert kveite er veldig godt, spesielt når marinaden er laget av epler, agurk og sitrus. Pluss en sterk habanero-majones og friske urter som koriander og mynte, vil gjesten trygle for mer.

Ingredienser

  • 300 g kveitefilet
  • 2 ts salt

Eple- og sitrusmarinade:

  • 1 stk sitron
  • 2 stk lime
  • 2 stk grønt eple
  • 1 stk agurk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk grønn paprika
  • 12 stk jalapeño
  • 1 stk vårløk

Habanero-majones:

  • 3 dl majones
  • 1 ts chipotle chilipulver
  • 12 stk gul habanero
  • 8 blader hjertesalat

  • 50 g wasabinøtter
  • 2 ss frisk koriander
  • 2 ss frisk mynte

Slik gjør du

  1. Fjern skinnet på fisken. Skjær fileten i små terninger og legg bitene i en bolle. Ha på salt, dekk til bollen og sett den i kjøleskap.
  2. Klem saften ut av sitron og lime, og ha sitrussaft, eple, agurk, ingefær, paprika, jalapeno og vårløk i en foodprosessor. Sil av væsken og smak eventuelt til med mer lime.
  3. Bland saften med fisken like før servering. La det ligge i 10 minutter.
  4. Rør majones med chipotlepulver og finhakket gul habanero. Husk å fjerne frøene.
  5. Legg fisken i salatbladene, ha på chipotlemajones og grovhakkede wasabinøtter
  6. Grovhakk koriander og mynteblader rett førservering og ha på fisken.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.