Ceviche av kveite med habanero-majones

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Ceviche med råmarinert kveite er veldig godt, spesielt når marinaden er laget av epler, agurk og sitrus. Server som forrett med en sterk habanero-majones og friske urter som koriander og mynte.

Ingredienser

  • 300 g kveitefilet
  • 2 ts salt

Eple- og sitrusmarinade:

  • 1 stk. sitron
  • 2 stk. lime
  • 2 stk. grønt eple
  • 1 stk. agurk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. jalapeño
  • 1 stk. vårløk

Habanero-majones:

  • 3 dl majones
  • 1 ts chipotle chilipulver
  • 0,5 stk. gul habanero
  • 8 blader hjertesalat

  • 50 g wasabinøtter
  • 2 ss frisk koriander
  • 2 ss frisk mynte

Slik gjør du

  1. Fjern skinnet på fisken. Skjær fileten i små terninger og legg bitene i en bolle. Ha på salt, dekk til bollen og sett den i kjøleskap.
  2. Klem saften ut av sitron og lime, og ha sitrussaft, eple, agurk, ingefær, paprika, jalapeno og vårløk i en foodprosessor. Sil av væsken og smak eventuelt til med mer lime.
  3. Bland saften med fisken like før servering. La det ligge i 10 minutter.
  4. Rør majones med chipotlepulver og finhakket gul habanero. Husk å fjerne frøene.
  5. Legg fisken i salatbladene, ha på chipotlemajones og grovhakkede wasabinøtter
  6. Grovhakk koriander og mynteblader rett førservering og ha på fisken.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.