Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ceviche av kveite med habanero-majones

Ceviche av kveite med habanero-majones

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kveitefilet
  • 2 ts salt

Eple- og sitrusmarinade:

  • 1 stk. sitron
  • 2 stk. lime
  • 2 stk. grønt eple
  • 1 stk. agurk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. jalapeño
  • 1 stk. vårløk

Habanero-majones:

  • 3 dl majones
  • 1 ts chipotle chilipulver
  • 0,5 stk. gul habanero
  • 8 blader hjertesalat

  • 50 g wasabinøtter
  • 2 ss frisk koriander
  • 2 ss frisk mynte
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ceviche med råmarinert kveite er veldig godt, spesielt når marinaden er laget av epler, agurk og sitrus. Server som forrett med en sterk habanero-majones og friske urter som koriander og mynte.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kveitefilet
  • 2 ts salt

Eple- og sitrusmarinade:

  • 1 stk. sitron
  • 2 stk. lime
  • 2 stk. grønt eple
  • 1 stk. agurk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. jalapeño
  • 1 stk. vårløk

Habanero-majones:

  • 3 dl majones
  • 1 ts chipotle chilipulver
  • 0,5 stk. gul habanero
  • 8 blader hjertesalat

  • 50 g wasabinøtter
  • 2 ss frisk koriander
  • 2 ss frisk mynte

Slik gjør du

  1. Fjern skinnet på fisken. Skjær fileten i små terninger og legg bitene i en bolle. Ha på salt, dekk til bollen og sett den i kjøleskap.
  2. Klem saften ut av sitron og lime, og ha sitrussaft, eple, agurk, ingefær, paprika, jalapeno og vårløk i en foodprosessor. Sil av væsken og smak eventuelt til med mer lime.
  3. Bland saften med fisken like før servering. La det ligge i 10 minutter.
  4. Rør majones med chipotlepulver og finhakket gul habanero. Husk å fjerne frøene.
  5. Legg fisken i salatbladene, ha på chipotlemajones og grovhakkede wasabinøtter
  6. Grovhakk koriander og mynteblader rett førservering og ha på fisken.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lag din egen majones

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB13 15.04.2024 13:56:45