Indrefilet av rein med kålrotpuré

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Dette er en skikkelig digg forrett med brunet nøttesmør, kålrotpuré og rosenkålblader - noe gjestene dine kommer til å sette skikkelig pris på. 

Ingredienser

  • 200 g indrefilet av reinsdyr
  • 1 stk. kålrot
  • 4 stk. rosenkål
  • 2 ss smør

Brunet nøttesmør

  • 150 g smør
  • 25 g hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i to kjeler kjele. Skrell og del kålrot i biter. Kok kålroten i et par minutter til den har blitt mør i den ene kjelen.
  2. Hell av vannet og tilsett salt og pepper. Kjør kålroten glatt med en stavmikser. 
  3. Ha rosenkål i den andre kjelen og forvell rosenkålen i et par minutter til den har blitt fin og grønn i fargen. Ha rosenkålen over i iskaldt vann for å bevare den friske grønnfargen.
  4. Brunet nøttesmør: Ha smøret i en liten, vid kjele over middels høy varme. Smøret vil smelte, deretter skumme og boble (vannet i smøret koker). Deretter vil skummet legge seg og fargen på smøret endrre seg til gyllenbrunt, og det vil dufte nøtteaktig. Pass på at smøret ikke blir brent. 
  5. Smøret kan nå brukes som det er, men vil du ha det ekstra fint, kan du sile det gjennom en fin sikt eller et klede for å bli kvitt bunnfallet.
  6. Hakk nøttene grovt, og la dem surre i det brunede smøret i et par minutter slik at de får litt farge og blir sprø. 
  7. Ha to spiseskjeer av nøttesmøret i kålrotpuréen. 
  8. Smelt smør i en panne og krydre indrefiletene med salt og pepper. 
  9. Stek indrefiletene i noen minutter på hver side. Trekk stekepannen av platen og la indrefileten hvile i 5-10 minutter. Skjær fileten i skiver rett før servering. 
  10. Server indrefileten med kålrotpure, rosenkålblader og brunet nøttesmør. 

Indrefilet av rein med kålrotpuré

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.