Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Indrefilet av rein med kålrotpuré

Indrefilet av rein med kålrotpuré

Ingredienser

porsjoner

Tilbehør:

  • 500 g kålrot
  • 150 g smør til bruning
  • 4 stk. rosenkål
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En lekker liten forrett med saftig og mørt reinsdyrkjøtt. Server indrefilet av rein i tynne skiver sammen med en kålrotpuré tilsmakt med nøttebrunt smør. Nam!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Tilbehør:

  • 500 g kålrot
  • 150 g smør til bruning
  • 4 stk. rosenkål

Slik gjør du

  1. Skrell kålrot og del den i biter. Kok kålroten i en kjele med vann til den er mør. Hell av kokevannet og sett kjelen tilbake på kokeplaten. Damp kålrotbitene lett, så det siste av kokevannet fordamper. Rør underveis.
  2. Kjør kålrotbitene til en glatt puré med en stavmikser.
  3. Lag brunet smør. Smelt smør i en liten, vid kjele over middels varme. Smøret vil etterhvert begynne å skumme og boble (vannet i smøret koker). Deretter vil skummet legge seg og fargen på smøret ha endret seg til gyllenbrunt, og dufte nøtteaktig. Pass på at smøret ikke blir brent. 
  4. Smak til kålrotpuréen ved å spe litt av det brunede smøret i puréen. Krydre eventuelt også med salt og nykvernet pepper.
  5. Rens rosenkål, skjær av stygge blader med en liten kniv og plukk de fineste, store bladene til servering. Forvell rosenkålbladene i en liten kjele med lettsaltet vann, 1-2 minutter. Ha rosenkålbladene over i en bolle med iskaldt vann for å bevare den fine grønnfargen.  
  6. Krydre indrefiletene med salt og pepper, og stek dem 1-2 minutter på hver side i en varm stekepanne med smør. Trekk stekepannen av platen og la indrefileten hvile i 5 minutter før du skjærer dem i tynne skiver.

Server indrefileten av rein med kålrotpuré, rosenkålblader og resten av det brunede smøret. Ha litt nykvernet pepper over til slutt. 

Indrefilet av rein med kålrotpuré

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 18.04.2024 07:27:29