Spekeskinke med sopp og persilleolje

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En god spekeskinke pirrer både smaksløkene og hever appetitten. Og serverer du skinken sammen med persilleolje basert på en god olivenolje og bladpersille får du en rett med en urtepreget, frisk og grønn smak man rett og slett blir glad av.

Ingredienser

  • 20 skive spekeskinke
  • 8 stk aromasopp , i båter
  • 2 ss smør
  • 12 ts grovkvernet pepper
  • 1 stk vårløk , i skiver

Persilleolje:

  • 1 bunt bladpersille
  • 12 ts salt
  • 4 ss ekstra virgin olivenolje

Slik gjør du

1. Lag persilleolje. Bruk en morter og knus bladpersille sammen med salt. Hell i olivenolje og bruk morteren videre til du har en jevn masse.

Hvis du ikke har morter kan du kjøre persille og salt i en blender eller med en stavmikser, og deretter spe med olivenolje.

2. Stek sopp i en varm stekepanne med smør og krydre med pepper.

3. Legg skiver av spekeskinke på fat eller tallerken, og legg på stekt sopp og vårløk. Ha persilleolje over spekeskinken rett før servering. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.