Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hodesylte

Hodesylte

Ingredienser

Til en sylte på ca. 1 kg trenger du:

  • 0,5 stk. svinehode
  • 0,5 kg bog av svin
  • 1,5 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 ts gelatinpulver
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Sylte er det klassiske norske julepålegget. Fra gammelt av skulle hele grisen brukes, og i denne tradisjonelle sylta er det kjøtt fra hodet som brukes.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

Til en sylte på ca. 1 kg trenger du:

  • 0,5 stk. svinehode
  • 0,5 kg bog av svin
  • 1,5 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 ts gelatinpulver

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Skal du fryse sylta er det en fordel å fryse den rå og heller trekke den etter opptining. La den ligge i en form eller et klede, slik at den ikke mister fasongen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 22.07.2024 06:45:20