Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Klar bidos utendørs

Tall og fakta om reinsdyrkjøtt

Hvem, hva og når? Fakta om reinsdyrkjøttet.

Hvor mye reindyrkjøtt spiser vi i året?

Vi spiser ca 1600 tonn på landsbasis i året.

Dette betyr at vi i gjennomsnitt spiser ca 300 gr reinsdyrkjøtt hver. Dette tallet er nok noe misvisende da det er store forskjeller på konsum i Nord-Norge kontra Sør-Norge 

Når på året spiser vi mest reinsdyrkjøtt?

Hovedsesongen for reindyrkjøtt er naturligvis på høsten, under viltsesongen. Reinsdyrkjøtt nytes også av mange til jul, nyttår og i påsketider

Hvor mye veier et reinsdyrslakt?

Variasjonen er her ganske stor.

En reinsdyrkalv veier i gjennomsnitt 23 kg,

En voksen simle kan veie mellom 30-40 kg

En bukk kan oppnå en vekt på mellom 50-60 kg

Hvor ofte spiser vi reinsdyrkjøtt?

Vi spiser reinsdyrkjøtt mellom 2-5 ganger i året.

Hvor i landet spiser man mest reinsdyrkjøtt?

I Nordland, Finnmark og Troms spiser man desidert mest reinsdyrkjøtt. Faktisk så mye som tre ganger så mye som i resten av landet.

Hvor mange reinsdyrprodusenter finnes det i Norge?

Det finnes 3384 registrerte reineiere, mens 547 personer har dette som hovednæring. De andre er med i mer eller mindre grad.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB14 14.06.2024 13:35:40