Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Aprikosfylt kalkunrull

Aprikosfylt kalkunrull

Ingredienser

salt og kvernet pepper

  • 0,5 ss sennep
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 6 stk. tørket aprikos

Pynt:

  • 50 g hakkede pistasjnøtter
  • 50 g hakket tørket aprikos

Plommesaus:

  • 3 stk. plomme
  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 ss sukker
  • 1 stk. hel nellik
  • 0,5 dl portvin
  • 4 dl kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong
  • ca. 1 ss maisenna

smak til med soyasaus

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Du kan lage mange gode retter dersom du stykker opp en hel kalkun. Skjær først ut filetene, og løsne deretter lårene ved å skjære over i leddet. Lårene deles i to over kneleddet. Denne aprikosrullen er laget av den mest kjøttfulle delen av låret (overlåret).

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

salt og kvernet pepper

  • 0,5 ss sennep
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 6 stk. tørket aprikos

Pynt:

  • 50 g hakkede pistasjnøtter
  • 50 g hakket tørket aprikos

Plommesaus:

  • 3 stk. plomme
  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 ss sukker
  • 1 stk. hel nellik
  • 0,5 dl portvin
  • 4 dl kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong
  • ca. 1 ss maisenna

smak til med soyasaus

Slik gjør du

  1. Brett ut overlåret. Skjær eventuelt bort hinner og sener. Ha på salt, kvernet pepper og bre over sennep. Legg på hakket persille, estragon og hakkede aprikoser. Rull sammen og surr med litt bomullstråd.
  2. Brun rullen raskt på alle sider i en panne med smør.
  3. Ha rullen over i en ildfast form og sett et steketermometer i midten av rullen. Ta den ut når steketermometeret viser 68 °C. Avkjøl på fjel.
  4. Fres plomme og løk i litt smør. Sukre og tilsett portvin. La portvinen koke nesten inn.
  5. Tilsett buljong/kraft (gjerne innkokt kraft) og la sausen koke i 20 minutter. La nelliken koke med.
  6. Tykne sausen med litt maisenna og smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper. Tilsett eventuelt litt mer sukker hvis plommene er veldig sure.

Pynt rullen med hakkede aprikoser og pistasjnøtter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 24.04.2024 09:24:36